Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18917834 www.bgdnes.bg

Детето звезда: Гришо, дай си ракетата да бия Ноле!

"Дай ми ракетата си, за да направя победната точка." С тези думи 13-годишният Дамян Аврамовски се обръща към Григор Димитров, който има мачбол срещу най-великия тенисист в историята на тениса Новак Джокович. Гришо не се колебае да изпълни молбата на малкия смелчак и българското хлапе застава очи в очи с Ноле. От подавач на топките в демонстративния мач Дамян вече е в главната роля. Очите на повече от 12 000 зрители са вперени в него. Следва отлично разиграване на Дамян от дъното на корта, което завършва с форхенд-уинър за тийнейджъра. По този начин малкият талант донесе победата на Григор с 6:4, 2:6, 10:6. 

"Тези десет-петнадесет секунди ще ги помня цял живот." Това сподели бащата на Дамян, Бранко Аврамовски, пред "България Днес". "Изобщо не сме си и мечтали, че Дамян ще има шанса да застане срещу Новак, макар и само за тази една точка - призна Бранко. - Синът ми сам е поискал от Григор ракетата с думите: "Дай ми, да направя победната точка". После начинът, по който Дамян проведе цялото разиграване, беше много впечатляващ. Много хора не знаят, но ракетата, с която играе Григор, е почти два пъти по-тежка от тази, с която тренират децата. Много съм горд и се надявам, че този прекрасен момент още по-силно ще разгори пламъка в сърцето на Дамян и любовта му към тениса. И двамата с неговата майка сме треньори и знаем как да го държим здраво стъпил на земята. Вярвам, че за него възможността да се докосне дори за малко до Ноле ще бъде огромен стимул."  

Реклама

Димитров и Джокович заложиха на атракцията в мача помежду си, като резултатът бе последното, от което се интересуваха. Сърбинът постоянно общуваше с публиката и за пореден път се доказа като голям шоумен. Ноле танцуваше след някои от спечелените точки, бягаше в съблекалнята, а за радост на фенките двамата с Григор направиха импровизиран стриптийз и в един момент се съблякоха голи до кръста. Всички приходи от благотворителния мач отиват за фондация "Григор Димитров", която помага на деца в неравностойно положение.

"Братко, благодаря ти за поканата - обърна се Ноле към Гришо в залата. - Благодаря на всички вас. Григор е мой приятел, говорим си от много време за това и за мен е чест и привилегия да бъда тук и да подпомогна фондацията му. Истинско удоволствие е да бъда тук с вас. Това ми е първият път тук. Всичко е чудесно и ви благодаря."

"Изпълнен съм с щастие - каза от своя страна Григор. - Винаги се вълнувам, когато играя пред вас, и винаги ми е все едно като за първи път. Изключително съм благодарен на Новак - без него това нямаше да стане."

Четете още

Скандал! Трябваше ли да има "Луда по теб" за Джокович? Вижте кои се изпокараха

Скандал! Трябваше ли да има "Луда по теб" за Джокович? Вижте кои се изпокараха

КРАЙ С КУПОНА! Гришо напусна България и вече е на хиляди километри

КРАЙ С КУПОНА! Гришо напусна България и вече е на хиляди километри

ПРОГОВОРИ диджеят, който не пусна песен на Камелия за Джокович

ПРОГОВОРИ диджеят, който не пусна песен на Камелия за Джокович

Бербатов с Ноле и Гришо: Балканската връзка е силна!

Бербатов с Ноле и Гришо: Балканската връзка е силна!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама