Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11093023 www.bgdnes.bg

Ивайло от "Сървайвър": На острова ме ухапа тарантула

Съжалявам, че си тръгнах сам от играта

Кой е той

Ивайло Крушарски е един от най-запомнящите се образи в "Сървайвър". Футболистът напуска играта по собствено желание заради проблем с очите. За двете седмици на филипинския остров Ивайло намери много приятели, ала и не малко недоброжелатели.

У нас той е играл в куп отбори - "Ботев" (Вр), "Спартак" (Плевен), "Спартак" (Варна), "Локо"(Мездра) и "Струмска слава"

Реклама

- Ивайло, как се решихте да се впуснете в преживяването "Сървайвър"?

- Исках да изляза от зоната си на комфорт. Да покажа на себе си, че мога да се справя в екстремни за физиката и психиката ситуации. Исках да покажа какво мога и да надиграя останалите.

- За съжаление не успяхте. Напуснахте формата по собствено желание, тъй като се притеснявахте за здравословното си състояние. Как сте вече?

- Една от причините да напусна бе здравословният проблем с очите ми. Когато си на острова, вземаш решенията под емоции. Съжалявам, че се отказах. Имаше какво да дам още на предаването. Ако не се бях оттеглил, щях да спечеля. Когато се прибрах в България, минах през куп медицински прегледи. Оказа се, че с оглед на изтощението, натоварването и глада съм обострил този проблем, който съм имал и преди в моята кариера на футболист.

- Гледали ли сте предните сезони на формата?

- Да. И родни, и американски. Имах няколко стратегии за игра. Повечето от тях ги приложих. Всичко, което правих, бе стратегия.

- Споменахте трудностите. Опишете какво представлява точно "Сървайвър"?

- На острова е доста екстремно. "Сървайвър" е едно предизвикателство за духа и психиката за човека. Там си подложен на истински глад. Няма спане. Доста е трудно. Първите няколко дни не бях ял нищо, защото губихме игрите и следователно нямаше награда за нас. Когато започнахме да печелим, получихме ориз. На човек се падаше горе-долу по една шепа за ден. Което е изключително малко, особено за спортист като мен. Свалих около 7-8 килограма за две седмици.

Реклама

- Как оценявате представянето си в "Сървайвър"?

- През цялото време играех с два-три хода напред. Мислех за обединението, за това какво може да се случи в нашето племе. Играех доста стратегически. Можех да покажа много повече от качествата си. И още веднъж казвам, че съжалявам, че напуснах.

- Още от първия ден си намерихте врагове в шоуто. В какви отношения сте с останалите участници?

- В самата игра нямах неприятели. Всички искаха да са коалиция с мен. Ала аз нямах желание. Към днешна дата не тая лоши чувства към никой. Уважавам всички и знам, че това е просто една игра. На острова всички се променят.

- Имаше ли опасни животни, които може да застрашат живота ви?

- Да, доста. Имаше отровни водни змии. Наричат ги седемминутни, защото, ако те ухапят, след 7 минути си мъртъв. Имаше паяци. Една вечер бях ухапан от тарантула. Лекарският екип веднага реагира. Дадоха ми противоотрови. Нямаше последствия, да чукам на дърво.

- Кой е вашият фаворит за победата?

- Ивана.

- Като я споменахте, в какви отношения сте с нея? Говори се, че сте двойка.

- Отношенията ми с Ивана стартираха още преди играта. Запознахме се по време на прегледите. Допаднахме си като хора, характери, разбираме живота по един начин. Това ни сплоти и сближи още повече в играта. С Ивана работим заедно по един проект. Това само мога да споделя.

- Освен Ивана с кого друг сте близък?

- С Маги и Илиян. И до днес поддържаме връзка.

- Вие сте футболен вратар. Къде играете в момента?

- Нямам отбор. Имам предложения от Втора лига, които финансово не ме удовлетворяват. Знам моето ниво и колко заслужавам. Затова изчаквам подходяща оферта. Тренирам индивидуално.

- Били сте на проби във втория отбор на английския "Уест Хям".

- Точно така, харесаха ме. Бях 2 месеца във втория им отбор. Искаха да ме наблюдават и да играя в отбор от трета дивизия на Англия. Но тогава послушах мениджъра си и реших да откажа. И се прибрах в България.

- Защо нивото на родния шампионат и на националния отбор спада с всяка изминала година?

- В нашия футбол играят прекалено много чужденци. Виждаме, че и от БФС позволяват това да се случва, че дори тимовете могат да картотекират колкото си искат легионери. У нас тези чужденци се взимат на килограм. Не са играли куп месеци. Идват тук и стават титуляри за сметка на млади български момчета. И нивото пада. От това страда и националният отбор. Затова стартирах проект, в който търся млади и перспективни момчета, за да покажат своите качества.

Реклама
Реклама
Реклама