Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11103562 www.bgdnes.bg

Зомбори чел затворнически дневници

За да се подготви за роля

Детето вече разпознава майка си от телевизията, казва половинката на Весела Бабинова

С четене на затворнически дневници се подготвя актьорът Владимир Зомбори за филма "В сърцето на машината".

Реклама

Младата звезда на родния театър и кино се добира до уникални записки, които разкриват какъв е бил животът в зандана през комунизма.

Лентата на Мартин Макариев "В сърцето на машината" е уникална за родното кино, категорични са експерти.

Зомбори влиза в ролята на надзирателя Веселин Ковачки. Още в първия си работен ден в затвора животът на героя на актьора се преобръща на 180 градуса.

"Като цяло работата на надзирател не е от обикновените - разказа пред "България Днес" Зомбори. - Имам познати, които са в сферата на моя герой. Говорих с тях, обясниха ми някои тънкости. Освен това се подготвях с четене, тъй като действието се развива през 70-те години на миналия век. Открих дневници на българските затвори и общежития. Научих за особените режими", споделя още Зомбори.

Действието на лентата се развива през далечната вече 1978 година в затвора "Кремиковци". И разказва за смазващото всекидневие на работещи лица с тежки присъди.

"Никога не съм ходил в "Кремиковци". Нямаше как да снимаме там. Не пускат продукции. Заснехме лентата в един завод до гробищата в София", обясни Зомбори.

Реклама

Освен младия актьор във филма играят още Юлиан Вергов, Александър Сано и други.

"Научих разни детайли от тях, за които нямах никаква представа", казва Зомбори, който има връзка с колежката си Весела Бабинова.

Двамата имат дъщеричка - Йоана. Малката принцеса на актьорското семейство е на година и половина.

"Голямо предизвикателство е детето. С Весела споделяме грижите. Получаваме помощ от родителите и детегледачки. Важното е, че имаме работа. Йоана гледа майка си в сериала по БНТ. Разпознава я. Много й се радва и се смее. От сега много пее и танцува. Ше бъде артистично детенце", казва Зомбори.

Актьорът не може да се оплаче от липса на работа. През есента на големия екран Зомбори ще влезе в главната роля на нов филм на Мартин Макариев.

"Ще снимам и сериала "Вина" по БНТ, където ще играе и Мишо Билалов", добави Зомбори.

Реклама
Реклама
Реклама