Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11321406 www.bgdnes.bg

150 лева удря кувертът за бала

Абитуриенти кълват на евтини екскурзии до морето 

Кувертът за ресторант на абитуриентския бал удари 150 лева, показа проучване на "България Днес".

Увеличението спрямо пандемичната 2021 година е с около 30-50 лева, когато кувертите слязоха под стотачка, но тогава много от зрелостниците не празнуваха в заведения заради ограничителните COVID мерки.

Реклама

Хотели в столицата предлагат различни оферти, за да привлекат повече зрелостници, които да празнуват при тях. В предложенията могат да бъдат открити менюта специално за вегани и вегетарианци, като и неограничена консумация на безалкохолни напитки и минерална вода. Традиционно за всеки абитуриент се предлага до 100 мл твърд алкохол, като за по-голямо количество трябва да се заплати допълнително.

От друг ресторант изкушават със салата с хайвер, чери домати и стек от свински котлет. Киноа, манатарки и италиански сирена са други модерни продукти, които вече се утвърждават като част от менюто за абитуриентските балове.

Добрата новина за зрелостниците е, че голяма част от дискотеките са премахнали куверта за задължителна консумация. Преди години нощните заведения вземаха между 20 и 50 лева от абитуриент, които да консумират по време на партито, но сега да решили да облекчат финансовото натоварване на учениците. Сега трябва да платят единствено вход от 10 лева и да са на свободна консумация в дискотеката.

В опит да привлекат хора хотели в Слънчев бряг пускат примамливи оферти за евтино празнуване на бала. За 4 нощувки сумата, която ученик или неговите родители трябва да броят, е само 211 лева. Уловката е, че отделно зрелостниците трябва да си платят горивото, за да стигнат до морето, както и че трябва да доплатят между 45 и 60 лева за празнична вечеря.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама