Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17885602 www.bgdnes.bg

Райският газ създаде нова професия - БАЛОНЕСА

Дискотека на морето търси продавачки на диазотен оксид, плащат по 50 стотинки на пласиран балон 

Балонеса е една от най-новите професии у нас, създадена покрай продажбите на райски газ в нощните заведения.

Реклама

Дискотека в морския ни курорт Китен пусна обява, че търси балонеса - момиче, което да надува и да продава балони с райски газ на клиентите.

В края на юли 2022 г. парламентът забрани продажбата на диазотен оксид на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. А дискотеките са точно закрити пространства и продажбата там е абсолютно незаконна. Промените в закона забраниха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, училища, общежития за ученици, лечебни заведения, на спортни прояви и обществени мероприятия, организирани за деца и ученици, както и във вече споменатите закрити обществени места. На тези места се забранява и употребата на т.нар. райски газ.

Репортер на "България Днес" се свърза с дискотеката в Китен и под прикритие обяви, че иска да кандидатства за позицията на балонеса. Оттам обясниха, че търсят само момичета с опит, макар че не искат изпращането на автобиография, и работата започва в началото на юли тази година. Заплащането не е с фиксирана заплата, а работодателят дава по 50 стотинки на всеки продаден балон.

От нощното заведение посочиха още, че искат да назначат поне 3-4 момичета на тази позиция, тъй като през лятото е натоварено и има много работа. Работното време е от 23 ч. и продължава, докато затвори дискотеката или клиентите намалеят драстично за нощта.

На въпрос на наш репортер дали може да почива, беше отговорено: "В зависимост от това колко момичета имам, може да се измисли нещо".

Четете още

Маскират райския газ като медикамент

Маскират райския газ като медикамент

БЕЗХАБЕРИЕ! Бум на райски газ по дискотеките

БЕЗХАБЕРИЕ! Бум на райски газ по дискотеките

Реклама
Реклама
Реклама