Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11516717 www.bgdnes.bg

20 г. решетки за младеж, убил баба си и дядо си с тръба

20 г. затвор получи младеж, който е обвинен в убийството на баба си и дядо си с тръба на 22 ноември 2020 г. край Шумен. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

21-годишният тогава Г. Й. бил с баща си и дядо си във вилен имот край Шумен, който почиствали. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали. Късно вечерта на същия ден майката на Г. Й. направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях.

Реклама

Опитала отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя проверила в дома им в Шумен, а след това и във вилния имот. Тогава намерила безжизнените тела на своите родители.

При извършения на място оглед се установило, че по телата на двамата имало множество наранявания. В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите.
Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г. Й. признал, че убил своите баба и дядо. Намерена била и метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След тежкото престъпление младият мъж взел пари и златни накити от дома на своите роднини в Шумен.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама