Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11745780 www.bgdnes.bg

Дъщерята на големия Кирил Господинов: Снимам филм за Баш майстора

Филм с разкази за живота на знаменития си баща ще заснеме Веселина Господинова. Дъщерята на знаменития Кирил Господинов тръгва в киното по стъпките на баща си, прочул се на екрана с ролята на Баш майстора. Известният български актьор изиграва над 150 роли в киното и повече от 400 театрални спектакъла.

"На 13 юни започват снимките на документалния филм "Баш майстора завинаги"! Първите локации са, с. Гроздьово, където е роден баща ми и има читалище "Кирил Господинов". Втората локация е гр. Тервел, където е погребан баща ми и има паметна плоча и барелеф", разкрива Веси, която също е актриса.

Реклама

"Филмът е изцяло независим и имам нужда от помощ относно неговото финансиране. Техника ще предостави безвъзмездно един от най-работещите филмови продуценти в България, монтажът също ще се направи от най-добрите професионалисти в бранша, приятели на проекта", разкрива за необходимостта от финансови средства дъщерята на Баш майстора.

Единственото биографично издание, посветено на Кирил Господинов, е написано от дъщеря му Веселина. В книгата тя води диалози с него, базирани на неговите мемоари, които открива неотдавна.

"Намерих къщата, в която баща ми е живял. Ние сме пътували често до тук. Милите хора в Тутракан пазят мои снимки от моето детство", споделя Веселина при откриването на паметна плоча на баща й в града преди дни.

Мемоарът ще бъде поставен в Крайдунавския парк в Тутракан, а с него се поставя и началото на Алея на славата.

"Алеята на славата ще бъде открита на 25 юли в Тутракан. Големият подарък, който общината ще направи, е безплатна прожекция на филма "Баш майстора на море", разкри Веселина.

Реклама
Реклама
Реклама