Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12008571 www.bgdnes.bg

Арестант осъмна с разбит череп

42-годишният задържан е в болница, ченгетата твърдят, че паднал няколко пъти върху маса

Арестант осъмна в болница със счупен череп, белодробен кръвоизлив и множество наранявания. Ченгетата от районното управление в Монтана твърдят, че е паднал няколко пъти върху маса. Близки на тежко пострадалия мъж твърдят, че роднината им е жертва на полицейско насилие. Лекарите не се ангажираха да коментират причината за получените травми, предава Bulgaria ON AIR.

Реклама

Според изнесените факти от медията случаят започва, когато двама мъже са се озовали в полицейското управление в Берковица заради видимо нетрезвото си състояние. В раницата на единия от тях са открити около 2 г наркотици. В определен момент той ударил един от полицаите в лицето и ръката. Заради нападението над полицай е задържан в ареста за 24 часа. През нощта мъжът станал от леглото и паднал няколко пъти върху масата в ареста. Арестуваният получил множество травми и незабавно бил откаран в МБАЛ - Монтана.

"В 6:00 часа е прието момчето с черепно-мозъчна травма, с разкъсно нараняване на лицето и с гръдна травма, с кръвоизлив в гръдния кош. Кръвоизливът е доста сериозен, около два литра. Опериран е по спешност. Доста тежко му беше състоянието. В момента е в отделение по реанимация. Състоянието му е добро и се надявам до един-два дни да го изведем в отделението", уточни началникът на хирургията в МБАЛ – Монтана, д-р Красимир Каменов.

От болницата не пожелаха да коментират как са получени травмите."Не мога да дам отговор на този въпрос. Дали е паднал, дали е бит, дали е катастрофирал, ние сме длъжни да го приемем, да спасим живота му", каза медикът.

"Погледнете за какво става въпрос. Полицията казва, че това са наранявания от множество падания върху маса, която няма никаква работа в ареста. Това е абсурдно. Получава припадъци и гърчове. Всички лекари и в Спешно отделение твърдят, че и при най-тежките катастрофи не са виждали такива наранявания", заяви братът на пострадалия Добромир Никифоров.

Предстои да се изясни дали прокуратурата в Монтана ще се самосезира и ще има назначено разследване по случая.

Реклама
Реклама
Реклама