Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12171285 www.bgdnes.bg

И папагал танцува на чалга

Птицата е фен на парче на фолкпевицата Кати 

Папагал е страстен танцьор, щом загърми чалга музика.

Птицата от вида жако е хит в социалните мрежи, където може да бъде гледано видео с неговите танцувални умения. Папагалът върти глава, разперва крила и пристъпва от крак на крак, щом чуе парчета от кръшния жанр.

В популярното видео сивата птица се забавлява на "Омайна лунна нощ е, аз искам още, още", която се изпълнява от една от емблемите на родната чалга - волната пеперуда на попфолка Кати.

Реклама

Папагалът е застанал на подлакътник на диван и искрено се забавлява с музикалния фон, който се носи вероятно от телефон. Видеото става толкова известно, че достига до ушите и очите на самата Кати, която с удоволствие и усмивка го споделя в личния си профил във фейсбук.

Жако е сред петте папагала, които най-добре имитират човешката реч, заедно с мъжките вълнисти папагали. Характерно за жакото е, че тази птица се привързва само към един човек. Както и другите птици, така и този папагал се скубе и става стеснителен. Понякога става болезнено чувствителен, нещо, което може да се избегне, ако му се предложат сигурност, подходяща среда и постепенни промени в живота му.

Друг много популярен папагал у нас е Джаро, който лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бела чао". Той също изпълнява "Мила моя, мамо" и "Напред! Науката е слънце...", както и класически произведения като "За Елиза" на Бетовен. Специалитет му е също и да имитира други животни. На въпрос "Как прави кучето?", той започва да лае. Отлично се справя с пресъздаването на звуци от котка, петел, кукувица, прасе и кон.

Текстове под снимки:

07-01-1 - Птицата танцувално размахва криле

07-01-2 - Жакото е почитател на чалга ритмите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама