Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12739611 www.bgdnes.bg

Мама Айше можела да духне в чужбина

Съдът остави Анка Михайлова за постоянно в ареста

Имало риск обвинената в побой над дъщеричката си да осуети разследването

Риск от укриване при свои близки в чужбина е сред основните мотиви на Пловдивския окръжен съд да остави за постоянно в ареста Анка Михайлова. Известната като мама Айше пловдивчанка бе арестувана на 24 септември и обвинена в умишлено причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1 г. и 10 месеца.

Детенцето е било в безсъзнание, с множество травматични увреждания - синини с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб. Към момента няма подобрение на състоянието му.

Реклама

За подобно престъпление се предвижда затвор от 3 до 15 години. Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно.

Първоначално Районният съд в Пловдив остави зад решетките Анка с мотивите, че има обосновано предположение тя да е извършила побой над детенцето си и че извън ареста може да извърши друго престъпление. Отхвърли обаче третата хипотеза, според която може да се укрие, тъй като има постоянен адрес и не е осуетила задържането си.

На втора инстанция нещата се променят и окръжните съдии определят, че наред с първите две хипотези мама Айше може да осуети разследването и да духне при свои близки зад граница.

"Тримата адвокати не сме съгласни с това определение. Смятаме, че не е налице нито една от тези предпоставки, но в крайна сметка решението е окончателно и не подлежи на обжалване", каза пред "България Днес" един от защитниците на Анка адв. Снежана Почева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама