Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/12786360 www.bgdnes.bg

Аня Пенчева: Моят гуру ме съблече за първи път

Акад. Стайков събира приятели за 85 години

Слави, Бойко и Румен Радев изпращат поздравления на знаменития режисьор

"Моят велик гуру Людмил Стайков ме съблече за първи път във филма "Хан Аспарух". Поклон, учителю! С Людмил направих много неща за първи път в киното. Успях да преодолея и най-трудното и тежко за мен - събличането. След това и сцени с изнасилване."

Така образно се пошегува голямата актриса Аня Пенчева по случай 85-годишнината на акад. Людмил Стайков. Най-сексапилната българска актриса рядко говори в публичното пространство, но за любимия си режисьор е словоохотлива.

Реклама

"Обичам Людмил! Докато пишеше сценария за "Време разделно", ми каза: "Ти ще бъдеш Севда". Може би беше повлиян от факта, че бях кандидатствала във ВИТИЗ точно с откъс от "Време разделно". Само че тогава бях Елица", спомня си актрисата и отбеляза, че по време на снимките на култовия роман на Антон Дончев най я било страх от клетвите на бабите, наети за статисти.

"Знаех, че е на кино, но ми тежеше на душата. После ми баяха на захарче против уроки", припомня си Аня.

Освен нея акад. Стайков ще получи поздрави и от президента г-н Румен Радев, служебния министър-председател Гълъб Донев, г-н Бойко Борисов, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, Слави Трифонов, председатели на комисии в Народното събрание, БАН и много други.

Сред приятелите на режисьора са и емблематични актьори като Борис Луканов, Стойко Пеев, Асен Шопов, Любен Чаталов, Марин Янев, акад. Пламен Карталов и десетки други.

Ректорът на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев със сигурност ще отбележи подобаващо събитието.

На предишния 80-годишен юбилей на режисьора бе прожектиран филм-колаж за Людмил Стайков, чийто режисьор бе Албена Пунева от първия випуск на академика.

"Винаги на личния ми празник не ме забравят. И тогава наистина сякаш думите ми бягат, нямам какво да кажа. Да отделят от най-ценното, с което природата ми ги е дарила моите приятели - времето, с което разполагат, за да помислят за мен и да ми честитят, е голямо чудо. Благодарен съм на всички", с усмивка споделя акад. Людмил Стайков.

Реклама
Реклама
Реклама