Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13090239 www.bgdnes.bg

Сестрата на Линда прави най-добрата бира в Канада

Даян Маккензи зае мястото на покойната им майка в пивоварната

Една от сестрите на експремиершата Линда Маккензи Петкова – Даяна, прави най-добрата бира в Канада. Линда Петкова публикува пост в социалните мрежи, в който пише, че крафт бирата на сестра й е спечелила надпревара с още 1300 конкурента.

"Благодаря, Линда" - бе пък краткият коментар на сестра й.

Всъщност Даяна Маккензи работи от години в Callister Brewing Company - Ванкувър. Там много време като технолог е работила и нейната покойна майка Мардж. Семейството има собствена пивоварна, където родителите на Линда и сестрите й изпробвали най-различни рецепти за бира през годините. В момента пивоварната се стопанисва единствено от бащата на момичетата - Джордж.

Реклама

"Моята майка Маргарет Маккензи от години беше алергична към глутен и е диетолог, създала е сама свой микс от брашно, с което дълги години ни хранеше. Тя правеше и безглутенова бира, което бе много впечатляващо за онова време. Сега сестра ми я наследи в тези й умения", сподели за покойната си майка Линда още докато участваше в предаването "Мастър шеф" у нас. Тогава Мардж все още беше жива и помагаше на ексминистершата в сладкарницата й, когато е в България. Именно майка й създава и някои от най-популярните рецепти в заведението.

"Аз също имах проблеми с щитовидната жлеза заради глутена. После разбрах и че дъщерите ми имат същия проблем. Открихме и че Ема има диабет. Тук, в България, нямаше никакви храни за тях, така че аз започнах сама всичко от нулата, а мама беше дясната ми ръка. През свободното време,заедно със сестра ми си разменяха рецепти за бира", разказа за успехите на сестра си и майка си Линда още в "Мастър шеф".

Най-голямата дъщеря на експремиера Кирил Петков също е поела по стъпките на баба си и леля си. Тя учи за инженер-химик в Ню Йорк, а другите две момичета на Линда и Кирил учат у нас в СМГ - Ема и Ана, най-малката. Линда и Петков пък са заедно от 21 години и от алкохола най обичат да пият бирата, произведена от семейството във Ванкувър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама