Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17795738 www.bgdnes.bg

Сръбски модел за футбола налага Гонзо

*Как ще ги стигнем комшиите

*В Белград строят нов национален стадион и залагат на местни играчи

Президентът на БФС Георги Иванов е готов да заложи на сръбски модел за развитието на българския футбол в опит да върне помръкналата слава на родния спорт.

Запознати с намеренията на Гонзо разкриват, че шефът на федерацията е силно впечатлен от начина, по който действат комшиите.

Реклама

"Сърбия, която е на една ръка разстояние, има футболисти, които струват по 100 млн. евро - сподели Иванов. - Ние трудно продаваме дори за 1 млн."

Според Гонзо България няма подготвени треньори в детско-юношеския футбол. Нещо, което той ще се опита да промени, като изгради общ проект с клубовете.

Иванов беше сред изявените поддръжници на бившия национален селекционер, сърбина Младен Кръстаич, който обаче беше освободен заради слаби резултати. В момента настоящият треньор Илиан Илиев се ползва с пълното доверие на Гонзо. Но шефът на БФС е решен да приложи и успешните сръбски модели в развитието на футбола.

Факт е, че докато в България се чудим, в Белград вече се строи нов национален стадион, който ще приеме финала за Лига Европа през 2028 г. Президентът на страната Александър Вучич съобщи новината на церемония по започване на строителството. "Всичко трябва да бъде готово до края на 2026 г. и е договорено финалът на Лига Европа през 2028 г. да се играе на този стадион", заяви Вучич и допълни: "Ще оставим хората да измислят името на арената. Нека гласуват!".

И докато комшиите берат плодовете на своята правилна политика в областта на футбола, ние се готвим за важна среща. Професионалната футболна лига и Георги Иванов канят клубовете от Първа и Втора лига на 8 май от 11 ч. на общо обсъждане в Бояна. Ще се коментират промени в календара за сезон 2024/25 и форматите в първите две дивизии. Както и основният въпрос: "Как ще ги стигнем комшиите?!"

Четете още

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Синът на Гонзо спря с футбола

Синът на Гонзо спря с футбола

Реклама
Реклама
Реклама