Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13229171 www.bgdnes.bg

Хисарския поп се бори за по-висока пенсия

Заради рак на простатата и две операции дано ми дадат някой лев повече, моли се певецът 

Хисарския поп се бори да получи по-висока пенсия.

Това разкри пред "България Днес" 81-годишният емблематичен музикант и певец.

"Надявам се да ми увеличат ТЕЛК-а, за да ми дадат някой лев повече към пенсията. Заради рака на простатата имам 80% ТЕЛК. След като ми направиха две операции на краката, има шанс да ми вдигнат процента. Задвижил съм процедурата, чакам да видя резултата", сподели пред вестника Димитър Андонов, както е истинското име на изпълнителя на вечния хит "Дай си сърцето".

Реклама

През последните години музикантът имаше сериозни проблеми със здравето и дори в един момент се наложи да се придвижва с патерици. Това пречеше на работата му, тъй като не можеше да стои дълго време прав на сцената. Затова Хисарския поп си постави за цел да се оперира, за да може отново да ходи без болки в краката. Само в рамките на няколко месеца певецът подмени коленните стави и на двата си крака.

"Не съм като някои хора да се правя, че съм болен. При мен се вижда, а и мога нагледно да покажа какви са проблемите. Имам всички нужни документи, така че дано комисията ми увеличи ТЕЛК-а", каза още изпълнителят.

Легендата е притеснен и от факта, че лекарствата в аптеката поскъпват буквално през няколко дни. "Все още успявам да се справям и да си ги купувам. Пия за рака на простатата и високото кръвно. За щастие, за краката не ми трябват хапове", допълни Андонов.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама