Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13402286 www.bgdnes.bg

Джони Деп и вампири забиват у нас

Легенди се качват на българската сцена през 2023 г. 

Ерос Рамацоти ни включи в световното си турне 

Идването на Джони Деп у нас е сред най-очакваното музикално събитие за следващата година.

Точно така - музикално, защото легендата пристига не като актьор, а като музикант, който е член от групата "Холивуд Вампайърс" (от англ. "Холивудски вампири").

На 12 юни 2023 г. формацията ще излезе за първи път пред софийската публика с разтърсващо шоу. А съставът на групата е наистина впечатляващ - Джони Деп, Алис Купър и Джо Пери от "Аеросмит". Бившата зала "Арена Армеец" ще бъде огласена от едни от най-големите рок хитове на всички времена, а към тях ще се присъедини и китаристът Томи Хенриксен. София ще е една от спирките в европейското турне на "Холивуд Вампайърс", а завръщането е силно очаквано, тъй като музикантите нямат концерт през последните три години.

Реклама

Организаторите пускаха специални ВИП билети. В цената е включено питие и снимка с бандата, направена от техен фотограф, която по принцип се праща на имейл до 3 дни. Срещата е оценена на 3000 лева.

Американската супергрупа е създадена през 2015 година и носи името на известния клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те години. В него членуват рок величия като Джон Ленън, Кийт Муун и други. Формацията има издадени два студийни албума с участието на гост музиканти като Пол Маккартни и Слаш.

Освен "вампирите" и един от най-обичаните италианци в световен мащаб, Ерос Рамацоти, също ще акостира в България догодина. И Ерос ще пее в "Арена Армеец", но преди колегите си - на 25 април. Изявата на италианеца е част от световно турне, което стартира на 15 септември тази година в Севиля, а впоследствие продължи в Агридженто, Верона, Атина и Кесария.

Музикалната обиколка включва цели 60 града. "Планирах тези концерти, за да отпразнувам по-добре новите песни, които предстои да бъдат издадени. Участвах активно, проследявайки всеки един етап от тази работа и грижейки се за всеки детайл и нюанс. Във всеки от тези концерти ще има малка част от мен и моята история. Нямам търпение да се срещна и да прегърна отново феновете си по целия свят, защото вярвам, че това е най-добрият начин да посрещнем този сложен момент и да започнем да правим музика отново. Заедно", заяви емоционално Рамацоти.

Италианският певец изнесе запомнящ се концерт у нас преди три години, когато пристигна с частния си самолет, а 80 души екип и 27 тира осигуриха случването на мащабното събитие.

Реклама

"С огромно разочарование съм принуден да обявя, че У.А.С.П."трябва да отложи европейската част от световното турне за 40-ата годишнина! Отвратителната пандемия, която лиши хората от свободата и живота им, която накара безброй артисти да отменят или отлагат концерти с години, отново вдигна порочната си глава, за да ни потърси... отново! От години работим усилено, за да направим това турне празник за феновете и всички нас. Тъжен съм, ядосан, уморен и вбесен, но ще използвам цитат от стихотворение - "Главата ми е кървава, но непреклонна!". Това е, което искам от всички вас, да надскочите тази болка и загуба и никога да не се прекланяте пред това нещо! Ще се видим следващата година!", заяви по-рано тази година Блеки Лоулес, вокалист на хеви метъл групата У.А.С.П.

Това, което не се случи преди месеци, предстои тепърва. Отложеният концерт е планиран за 18 май на "Арена София", столичния колодрум в Борисова градина, от 20 часа. Вратите на съоръжението ще отворят два часа по-рано.

Най-известната група в Босна и Херцеговина - "Дубиоза колектив", също ще се отправи към родината ни. Музикантите идват за самостоятелен концерт у нас на 5 юли 2023 г. Събитието ще се състои в "Арена София", която вече споменахме, че се намира на територията на колодрума в Борисова градина.

Босненската група е широко популярна и обичана в България, като последните големи концерти на "Дубиоза колектив" бяха през 2017 г. и 2019 г., когато и двата пъти събраха по над 10 хил. души. Създадена е в Сараево през 2003 година. Музиката им е смесица от рок, ска, дъб и реге. Текстовете им са на тема мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията, разразилия се национализъм по време на войната в Югославия и други. Състои се от седем членове, които знаят как да правят впечатляващи концерти.

Реклама
Реклама
Реклама