Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13426699 www.bgdnes.bg

С мюзикъла „Mamma Mia!” Софийската опера и балет започва годината

Започваме 2023 с поредица от новогодишни спектакли на мюзикъла „Mamma Mia!” – музика и текст от Бени Андершон и Бьорн Улвеус, съобщиха от Софийската опера и балет.

От 5, 6, 7 и 8 януари Весела Делчева отново ще бъде усмихнатата СОФИ, Людмила Козарева и Еделина Кънева ще изпълнят ролята на майка и ДОНА. В ролята на САМ ще видим Орлин Горанов и Владимир Михайлов.

Реклама

С участието на солисти, ансамбъл и бенд на Софийската опера, диригент Светослав Лазаров. Режисьор Пламен Карталов.

Поради изключителния зрителски интерес, след представленията през месец декември, на 10 януари балетът на Софийската опера отново ще представи „Лешникотрошачката“ от П.И.Чайковски.

Творби от три епохи в оперното изкуство ни очакват на 11, 13 и 15 януари - "Норма“ от Винченцо Белини, „Електра“ от Рихард Щраус и „Дама Пика“ от П. И. Чайковски ще прозвучат в Голямата зрителна зала.

Първата балетната премиера за 2023 година е „Ана Каренина“ по романа на Лев Толстой и музиката на Чайковски. Хореография Лео Муич.

"Най-младите ни зрители ще се радват на спектаклите „Баща ми бояджията“ по музика на Петър Ступел и Константин Драгнев, „Трите прасенца“ от Александър Райчев, „ Червената шапчица“ от Александър Владигеров и др", обясниха от Софийската опера.

Реклама
Реклама
Реклама