Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13497552 www.bgdnes.bg

Рекордьорката по спечелени игри Димитринка: Не се главозамаях след 25 победи в "Последният печели"

Изпитвам огромно уважение към героя от САЩ '94 Пламен Николов 

"Числата казват, че съм абсолютен шампион и рекордьор в "Последният печели", но броят на победите за мен нямат значение. Затова и не можем да говорим за главозамайване. Това е такъв тип игра, че всеки може да е шампион и всеки може да отпадне в първия кръг."

Това заяви пред "България Днес" родената в Силистра Димитринка Илиева, която влезе в историята като 25-кратен победител в играта "Последният печели" по Българската национална телевизия. Ерудираната дама спечели симпатиите на зрителите с отличните си познания в разнообразни сфери от живота, както и с лекотата, с която на пръв поглед успяваше да надделее над участници със сериозно познания.

Реклама

"Участието ми в 26 предавания е емоция, която остава завинаги. Усещането е нереално. Всичко, което постигнах, изглеждаше прекалено невъзможно. Първата голяма изненада за мен беше, че дъщеря ми ме записа, без изобщо да подозирам. Когато ме поканиха за участие, не знаех какво се случва, но много се зарадвах. Следващата приятна изненада беше общуването с хората от екипа и водещия Орлин Горанов, който създава приятна атмосфера в студиото. Когато участваш в подобно предаване, в един момент паметта ти може да те подведе и буквално блокираш. Но когато успявах да се върна, осъзнавах, че още ме бива", разказва с усмивка Димитринка.

И добавя: "Забавно е, че можеш да премериш сили с хора от различни възрасти и професии. Има хора с много големи познания, но вероятно не могат да ги покажат, защото не са успели да се отпуснат. В едно от предаванията имаше лекар, на когото се паднаха теми по география. Ако беше химия или биология, нямаше да имам никакъв шанс. Но не мисля, че лекарите трябва задължително да разбират от география. Идеята ми е, че количеството информация, с която разполагаме, не ни определя какви хора сме".

Илиева споделя, че е натрупала познанията си благодарение на любознателността към света. И иска своя стремеж към откривателства да го предава на децата. На въпрос в кои сфери се чувства най-добре подготвена отговаря: "Нямам силни области, но имам слаби области. Това са географията и спортът, като второто вероятно е обяснимо с факта, че съм жена", разкри пред вестника Димитринка, която е учила философия и това й помага да има уникален поглед върху живота.

Поредицата от 25 победи на впечатляващата дама беше прекъсната от неочакван участник - втория вратар на националния ни отбор по футбол на световното в САЩ '94 Пламен Николов. Спортистът показа отлични познания и успя да детронира опонентката си от трона.

"Изпитвам огромно уважение към Пламен Николов. Когато го видях, си припомних уникалните емоции през онова лято и отново ги изживях. Пламен Николов много е пътувал и е видял по света, определено не е случаен човек", сподели рекордьорката от телевизионната игра.

С постижението си от 25 победи Димитринка оставя назад в историческото класиране на други легенди на играта по Българската национална телевизия. Мартин Иванов и Атанас Атанасов дълго време бяха на върха с 18 успеха. Зад тях е Симеон Димитров със 17 поредни успеха, като именно Димитринка прекъсна победната му серия.

Реклама

Накрая се натрупа умора

- Г-жо Илиева, как се чувствахте в края на участието си в "Последният печели"?

- Имаше натрупана умора - и физическа, и психическа. Но това е нормално, тъй като участниците не сме роботи. Осъзнавах съм, че съм взела достатъчно от играта. Сякаш вече ми се искаше и друг да усети от моите емоции. Не ми беше лесно, тъй като в същото време продължавах да работя и да се грижа за семейството си.

- Превърнахте се в любима личност на зрителите. Усещате ли специално отношение от непознати хора?

- Виждам, че някои хора ме разпознават на улицата, но не се осмеляват да ме спрат. Други ме заговарят и усещам чиста и неподправена радост от думите ми.

- Какво си пожелавате през новата година?

- Не си поставям големи цели, искам да е хубава година и да сме здрави. И се надявам да ме изненада приятно.

Реклама
Реклама
Реклама