Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13737468 www.bgdnes.bg

Внуците на Лолова говорят за нея, сякаш е жива

Откриха градинка на рождения ден на актрисата

Първа копка за изграждането на градинка в памет на голямата актриса Татяна Лолова беше положена в столичния квартал "Гео Милев" Ако беше жива, великата актриса щеше да навърши 89 години.
Десетки граждани се събраха, за да станат част от инициативата. На копката присъстваха и любимите колеги на Лолова от Сатиричния театър. Воглаве с шефа им Калин Сърменов на събитието се появиха драматургът Богдана Костуркова, Филип Аврамов, Мая Бежанска, Веселин Калановски, Мартин Гяуров и съпругата му Йоана Темелкова и други.
Символичната първа копка беше направена от столичния кмет Йорданка Фандъкова, актьора Калин Сърменов и кмета на район "Слатина" Георги Илиев.


"Тази градинка спасихме заедно с гражданите и с Татяна Лолова. Духът на Лолова ще бъде оставен тук, в градинката", заяви столичният кмет. По думите й в проекта е заложено да бъде изградена "специална пейка - пейката на Лолова". Фандъкова отбеляза, че помни всяка среща и разговор с "великата актриса". "Това е човек с огромно присъствие, много позитивен, с голяма усмивка и много добър човек", каза кметицата. Филип Аврамов заяви още, че има много незабравими спомени с Лолова. "Бъдещите поколения, които ще израснат след 20 години, ще се обръщат с усмивка след нея. Тя ще пребъде през вековете", каза Аврамов.
Междувременно двамата любими внуци на Таня Лолова - Сава и Матео, също ще отбележат рождението на баба си.


"Не е забравена, често си говорим за нея, сякаш е тук, сред нас. Ще запалим свещ и ще се почерпим семейството. Тя не искаше да страдаме за нея. Искаше да си спомняме само хубавите неща. И ще го направим", каза Матео.
Двете момчета миналата година взеха приза "Икар", даден на баба им за принос в изкуството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама