Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14153078 www.bgdnes.bg

Антъни Иванов събира $20 000 за болната Ани

Малката дъщеря на негов треньор е с церебрална парализа

Най-добрият ни плувец в последните години Антъни Иванов се зае с благотворителна задача. Спортистът събира пари за дъщеричката на един от бившите си треньори Панайот Паздерков, който е и президент на СКП "Царевец".

6-годишната Анна страда от церебрална парализа. За лечението й са необходими $30 000. Антъни започна кампания за събиране на $20 000 от тях. Направи го в Америка, където учи и тренира от няколко години.

Реклама

"Обръщам се към всички вас с проблясък на надежда в сърцето си, че можем да променим живота на това малко момиченце. Това е дъщеря на един от първите ми треньори и един от малкото хора, които ме познават от малък", написа Антъни в страницата на кампанията.

Ани е диагностицирана със заболяването детска церебрална парализа - спастична квадрипареза. Заболяването засяга централната и периферната нервна система. Вследствие на това детето трудно контролира движенията на крайниците си.

За да подобрява състоянието си и напредва в развитието си, Ани има нужда от редица скъпоструващи терапии, които са непосилни за семейството.

"Направих тази онлайн кампания, за да могат да се включат и хора от САЩ", сподели Иванов пред "България Днес". Именно затова е избрал известната в Америка платформа gofundme за своята кампания.

Преди дни във Велико Търново се проведе концерт под надслов "Музика за Ани". Там бяха събрани 1700 лева за лечението на малкото момиченце.

Реклама

Още преди 3 г. семейството стартира кампания "Помощ за Ани" за набиране на средства, като тогава идеята бе семейството да замине на лечение в Китай. Включиха се много желаещи да помогнат и необходимата сума бързо бе събрана.

"Тъкмо планирахме да тръгнем и дойде пандемията, затвориха всички пътища натам. Ани тогава беше на 3 г. и половина, имаше по-реални шансове нещата да се случат", споделя самият Панайот наскоро.

Сега лечението се извършва в медицински център за рехабилитация в Истанбул. Той е специализиран за детска церебрална парализа. Сега предстои нов курс от лечение, за което са нужни $30 000.

Дарителска сметка на Анна Панайотова Паздеркова:

IBAN: BG02UBBS80021067319740

При Банка ОББ

Четете още

Скандал в плуването: Предложили на Антъни Иванов по-малко, отколкото взима магазинерка

Скандал в плуването: Предложили на Антъни Иванов по-малко, отколкото взима магазинерка

Антъни Иванов скандално: Не ми се плува, много по-талантлив съм от останалите

Антъни Иванов скандално: Не ми се плува, много по-талантлив съм от останалите

Реклама
Реклама
Реклама