Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14506280 www.bgdnes.bg

Кучето Мечо стана офиссекретар, няма кой да го осинови

Задава се съд срещу България, ако няма наказан за гаврата с животното 

Все още няма подходящи осиновители за мъченото куче 

"Мечо стана офиссекретар. Здравословното му състояние е по-добро и за да освободим място в клиниката за друго болно куче, го взехме в офиса ни. Животното се чувства много добре, въпреки че не е в дом. За съжаление сред малкото сериозни кандидати няма подходящи осиновители. Аз самият обмислях да го взема у дома, но имам три кучета, две от които мъжки, и няма да се разберат. А и покрай цялото ми натоварване не съм най-добрият възможен стопанин", разказа пред "България Днес" Светослав Петров от организацията "Енимъл Рескю", която се грижи за четириногото.

Мечо попадна при тях, след като сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на ръце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество прорезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията.

Реклама

Обвиненият за издевателствата над животното Захари Шулев е задържан и след това пуснат на свобода от 17 януари т.г. Той е с мярка за неотклонение подписка от Софийския районен съд. Шулев е пуснат, защото е изтърпял максимума зад решетките, който позволява законът за такова престъпление - 2 месеца. Все още няма дата за делото срещу него.

"Искрено вярвам, че Шулев ще си получи наказанието. Държавата ни години наред е нехаела за всички сигнали, които са подавали съседите на Шулев, и е игнорирала жестокостта и бруталното насилие над животни. Твърдо съм решен, че няма да оставя нещата така, ако виновникът не бъде наказан, ще търся отговорност от България. Ако трябва, и до Страсбург ще стигна, но няма да позволя тази история да се забрави и хора като Шулев да се гаврят необезпокоявани с беззащитни животни", каза Светльо.

Четете още

Измъчваният Мечо си намери приятелка

Измъчваният Мечо си намери приятелка

Пуснаха душманина на кучето Мечо! Обвиненият за издевателства Захари Шулев е на свобода

Пуснаха душманина на кучето Мечо! Обвиненият за издевателства Захари Шулев е на свобода

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама