Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14654374 www.bgdnes.bg

Футболисти спасяват Божидар, чиято глава расте с 10 см на месец

Нова инициатива в помощ на героя 

Момченцето се подобрява, скоро заминава отново в Турция 

Доли ЛУКАНОВА

Футболни запалянковци се обединяват в помощ на малкия Божидар от Варна. Фен клубът на ЦСКА организира благотворителен турнир по мини футбол на 24 юни (събота) в Шумен. Таксата за участие ще бъде 100 лв., като всички събрани средства ще бъдат дарени по сметката на Божи!

"Срещите ще бъдат по две полувремена по 10 минути, брой на играчи 5+1 с неограничен брой смени. Турнирът ще се проведе в спортна зала "Плиска", уточняват организаторите.

Реклама

Всеки, който желае да подкрепи Божидар, може да се запише за участие в турнира на: 0895392773 и 0886749687 до 20 юни.

Както "България Днес" разказа, варненчето развива екстремна хидроцефалия само две седмици след раждането си. На достъпен език заболяването често е наричано "вода в мозъка". Това кара главата на детето да нараства с 10 сантиметра на месец. Семейството намира спасение в турска клиника, в която извършват животоспасяваща интервенция малко преди Великден.

"Ние сме добре. Божидар напредва много. Другата седмица заминаваме пак за Турция за рехабилитация и контролни прегледи", споделя пред "България Днес" борбената майка Димитрина.

Жената най-накрая вижда лъч надежда, след като последните изследвания на момченцето сочат, че мозъкът му е спокоен. За съжаление, положението с очите на едногодишното дете не е добро. Има частично отлепена ретина на дясното око и изцяло на лявото, което означава пълна слепота. Първоначалната оферта, която обявиха на семейството, бе от 170 хил. лв., но сумата всеки ден расте. Всеки, който желае да подкрепи малкия Божидар, може да го направи на:

Paypal: [email protected]

Банкова сметка:

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

Четете още

Малкият Божидар вече излиза на разходки

Малкият Божидар вече излиза на разходки

СПЕШНО! Да спасим Божидар, чиято глава расте с 10 см на месец!

СПЕШНО! Да спасим Божидар, чиято глава расте с 10 см на месец!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама