Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/14725442 www.bgdnes.bg

РЕКОРД! Бебе гигант проплака под тепетата, майката едва го носи последните месеци

Елена зачева при първия инвитро опит 

Малкият Димитър тежи над 5 кг

Бебе гигант с тегло над 5 килограма проплака в Пловдив!

Малкият Димитър е дълъг 52 сантиметра при появата си на бял свят и тогава тежи точно 5150 грама.

"Митко е дълго чакано бебе, след многократни неуспешни опити за забременяване родителите му не губят надежда дори и за миг и още след първата проведена инвитро процедура положителният тест за бременност е факт. Бременността преминава нормално, но последният месец е истинско предизвикателство заради тежестта, която ставало все по-трудно да се носи. Именно заради големия плод се наложи допълнителна интервенция два дни след раждането и едноседмичен престой на мама и бебе в болницата", разказват от пловдивската болница "Селена".

Реклама

Това е най-голямото бебе, което се ражда в лечебното заведение през тази година. Малчуганът носи трите имена на своя дядо и се появява в екипа на д-р Матев, д-р Андреев, неонатолога д-р Василева, анестезиолога д-р Дилова и ак. Механджийска.

"Искам да благодаря на целия екип, който не ме остави през целия период", заявява щастлива майка Елена. Благодарна е и на нейната вуйна Мадлен Маркова, която е операционна акушерка в болницата и неотлъчно е била до нея през цялото време, за да й оказва подкрепа в този най-съкровен и емоционален момент.

"Елена и Димитър вече са си вкъщи, а ние пожелаваме на цялото семейство да са здрави и щастието им да е със същите големи размери като малкия Митко!", отправят пожелания от болницата. Там от началото на месеца вече са проплакали 18 пухкави бебета с тегло над 3500 грама.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама