Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15000459 www.bgdnes.bg

Пазарлък за кръвнината на убитата от кучета жена

Детето на разкъсаната Мирослава живее с баща си 

350 бона искат близките на жертвата, 250 дават от общината

Пазарлък колко кръвнина да се плати на роднините на убитата от кучета 40-годишна Мирослава тече в Долна Оряховица.
"Отправили сме покана за доброволно уреждане на отношенията между моите доверители, болницата и община Горна Оряховица. До дни чакаме решението на общинския съвет в града. Те трябва да вземат решение дали да платят доброволно, или ще ходим на съд", категоричен бе пред "България Днес" адвокат Светослав Илиев, който защитава правата на опечаленото семейство.
През март глутница кучета уби 40-годишната Мирослава в Долна Оряховица. Тялото й бе намерено на улица в града. При огледа е установено, че нараняванията са причинени от четириногите. В къщата, до която е открит трупа на жената, са отглеждани 7-8 кучета, които се разхождали свободно.
Жертвата работела като санитарка в общинската болница в Горна Оряховица и се прибирала от нощна смяна, когато е нападната и разкъсана. Мирослава е майка на дете под 14 години. То живее с баща си, с когото покойната жена има развод, и са подпомагани от баби и дядовци.
"Тъй като това се води трудова злополука, в поканата за доброволно уреждане на отношенията нашите искания са с направени взаимни отстъпки. Първоначално бяхме поискали по 150 хиляди лева парично обезщетение за детето, майката и бащата. След преговори стигнахме до 150 за детето и по 100 хиляди за майката и бащата. От общинския съвет неофициално ми казаха, че са определили 250 хиляди лева - по 50 хиляди за майката и бащата и 150 за детето. Тогава предложих да платят само за детето, а за родителите на пострадалата да водим дело. Към настоящия момент ги чакам да вземат решение какво ще се случи, но най-вероятно ще се ходи на съд", разказа адвокат Илиев.

Питбул уби малко куче пред очите на 4-годишно

Питбул нападна померан в центъра на Свети Влас, докато малкото куче било разхождано от 4-годишно момиченце. По думи на собственичката на питбула - Катя Русева, тя поверила агресивното животно на мъж, за да го обучава, като според свидетели питбулът е разхождан без намордник. Според закона стопанина го грози глоба до 2000 лв., а еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.

Четете още

Тони Димитрова осиновява куче

Тони Димитрова осиновява куче

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама