Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15093800 www.bgdnes.bg

УБИЙСТВАТА НЯМАТ КРАЙ! Двойни килъри вилнеят в страната

В два случая извършителите убиват своите жени и дъщери

Двойните убийства през последните години в България не са рядкост. Мотивите са предимно финансови, а в някои от случаите и ревността изиграва роля. Ето някои от най-ужасяващите двойни убийства у нас.

Последният случай, който втрещи обществото, е този с двойният килър от софийското село Лозен Чавдар Бояджиев. В този случай става ясно, че двете жертви на Бояджиев не са единствените. Самият килър прави признания за друго, което е извършил през 2020 г.

Реклама

Само преди дни бяха открити два трупа - на момиче на 18 г. и 27-годишен мъж. Безжизнените тела са намерени до софийското село Лозен на 5 август. Двете жертви са застреляни. И двете убийства са извършени с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин според полицията. Чавдар извършва убийствата за по-малко от 12 часа на 3 август. Мотивите за бруталните разстрели са чисто користни - за неполучена сума пари, обобщават от МВР.
Бояджиев е задържан. Открити са телефонът му, намерени са и устройството и банковата карта на едната жертва и пистолетът, с който са убити двете жертви. Оказва се, че оръжието е на бащата на сегашната му партньорка, който е бившо ченге, а сега е охранител. Чавдар Бояджиев признава всичко. Дължал е на убития мъж 10 бона и се е срещнал с него, за да поиска още 15 000, за да избяга. Нещата се объркват и резултатът са двама мъртви.
На този етап той е обвинен за умишлено убийство на две лица, въпреки че вчера разказва пред разследващите за още едно убийство и сам го определя като умишлено. През 2020 г. Бояджиев ликвидира 22-годишно момиче. Жертвата и задържаният имат интимни отношения. Също така имат общ бизнес. Килърът я снима гола и продава фотосите. В нощта на престъплението двамата се скарват за спечелените пари и момичето е застреляно на място. В момента Бояджиев е в ареста и го грози доживотен затвор без право на замяна.

Миналата година, през ноември, нашенец намушка с нож 29-годишната си съпруга Ирина и 6-годишната им дъщеря Мария. Кръвопролитието се разиграва в дома им в Мадрид, пише испанският El Mundo.

39-годишният Галин Петров Стоянов живее от две десетилетия с жена си в Мадрид. Животът им е приказва и никой не очаква този трагичен развой на събитията. Престъплението е извършено в 22:13 ч. в една неделя в началото на ноември. Убиецът изпраща по WhatsApp съобщение до няколко свои познати, че е нападнал жена си и дъщеря си и че ще се самоубие.

Негови авери отиват до апартамента им, но никой не отваря. Тогава викат полиция и намират телата на 29-годишната Ирина и 6-годишното момиченце Мария. Галин също е целият в кръв, защото след двойното убийство се опитва да посегне на живота си. Намушква се няколко пъти в гърдите, шията и краката, но успяват да го спасят. Двойният килър бе настанен в болница Puerta de Hierro в Махадаонда. Националната полиция пое разследването, което продължава.

Друго двойно убийство е това на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова.

За двете брутални престъпления е задържан Станимир Рагевски, който е обвинен за умишлените убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед, който навремето е имал връзки с Митьо Очите. Припомняме, че според материалите по делото неизпълнени обещания за изплащане на средства за извършена работа са мотивът за убийството на 28-годишния мъж Юмер Мехмед. Спор с имуществен характер е причината за убийството на Бахлова. Двамата са били разчленени след убийствата, а телата им сложени в бидони с киселина, а после костите им разпръснати на най-различни места. Част от останките на Бахлова бяха намерени в бургаските гробища. Припомняме също, че готвачът Деян Дичев бе осъден като помагач на Рагевски, укрил и двата трупа, но се размина с малко над 4 годините решетки. Делата срещу Рагевски текат в момента. 

Известни с жестокостта си са убийците от Негован. През август 2019 година строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Нанчев брутално застрелват и разчленяват треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна. Разложените останки на семейството бяха открити в пластмасови варели в езерото край софийското село Негован на 18 август. Труповете на жертвите са били натъпкани в три 80-литрови бидона. Впоследствие от охранителни камери в района на убийството, който е столичният квартал "Иван Вазов", става ясно, че убийствата се случват на 14 юли. Двете жертви са гръмнати в апартамента им на бул. "Витоша". Делото срещу двойните килъри продължава. 

Реклама

През 2018 година столичният квартал "Надежда" е разтърсен. Викторио брутално убива 1-годишната си дъщеря Никол и майка й Дарина. 


Двата разстрела стават само в рамките на осем часа на 29 октомври 2018 г. Викторио първо убива с два куршума в главата Дарина, която 3 дни преди това му съобщила, че иска да се разделят заради тормоза върху нея. След като почти от упор я прострелва веднъж, произвежда и втори контролен изстрел. Престъплението е извършено в апартамента на ул. "Бели Дунав" в кв. "Надежда", където двамата живеят.
Тялото на младата жена е открито около 17 ч. от нейните родители Ваня и Георги Министерски, които притеснени, че не отговаря на обажданията им, отиват до апартамента. С помощта на ключар отварят входната врата. В хола на пода било безжизненото тяло на единственото им дете. По същото време Викторио, който тогава е на 26 години, броди из София с Никол в ръцете си.

По пътя заплашва с пистолет таксиметровия шофьор, който го откарва до постройка край столицата. Там малко след 20 часа застрелва и момиченцето. Твърди, че опитал и себе си да убие, но само леко се ранил. Върховният касационен съд го осъди на 30 години затвор за двойното убийство.

6 трупа в Нови Искър

На 31 декември 2017 г. Росен Ангелов извършва едно от най-бруталните убийства в историята на България. Ангелов ликвидира шест човека.
Тогава Ангелов убива бившата си приятелка Кети Кюхова, а в първите часове на 2018 г. отива в къщата й и застрелва цялото й семейство - майка й Еленка Бурджиева, дъщеря й Нанси Иванова, новия й приятел Неделчо Юнаков, сина му Георги, както и приятеля на Нанси - Боби Иванов.
След бруталните убийства Ангелов беше издирван една седмица, но се самоуби, преди да бъде задържан

Четете още

Ужас! Двойно убийство в София заради отказан заем

Ужас! Двойно убийство в София заради отказан заем

37 г. затвор за Мария и Свилен за отцеубийство

37 г. затвор за Мария и Свилен за отцеубийство

Реклама
Реклама
Реклама