Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15225956 www.bgdnes.bg

Стоичков и Везенков спасяват болният Боян

Около 420 спортисти се включват в кампанията

Христо Стоичков, Александър Везенков и още куп големи български спортисти се включиха в кампания в помощ на младия Боян Методиев. Всички те дариха свои предмети, които се продават на търг.

През 2020 година Боби претърпява пътен инцидент, който едва не отнема живота му. Вследствие на инцидента е получена травма на гръбначния стълб, която го възпрепятства да има двигателна функция от кръста надолу. След двегодишни огромни усилия и рехабилитация възстановяването му стигна до ключов етап. След проведена консултация в Турция е изготвен план за последваща операция, след която по уверение на лекарския екип има предпоставки за пълното му възстановяване. Сумата, нужна за операцията, е 30 000 евро.

Реклама

Сред най-дейните в кампанията "Заедно за Боян" е Василена Шлишкова. Именно тя прави връзката с около 420 спортисти, които даряват свои вещи. Продава ги и на търг, а парите превежда в сметката на Боян. На молбата й за помощ освен Стоичков и Везенков откликват още златните момичета от ансамбъла, спечелил бронз в Рио, Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Кирил Десподов, Ивелин Попов, Димитър Кузманов, Владимир Гаджев (той участва във всяка кампания), Нася Димитрова, Станилия Стаменова, Мариела Демирева и още куп изявени спортисти.

Камата участва с подписана фланелка от тв предаване. Връзката с него е направена от Радослав Колев, който е в шоуто и се среща със Стоичков. Фланелката е продадена за 300 лева. Най-добрият ни баскетболист дарява екип на националния отбор със специално послание. Включва се и Спортист №1 на България с увреждания за 2022-а Георги Иванов. Той среща Шлишкова с баскетболиста Николай Ваклинов, който е част от тима на "Левски" с колички. За Василена това е 12 подобна кауза, в която се включва.

"Искам чрез вашия вестник да благодаря от цялото си сърце и душа на всички български спортисти! Помагат с каквото могат. Дори се разделят с най-ценните си вещи - медали, купи, боксови ръкавици... Те са пример за младите хора! Добри са в спорта и преуспяват, защото преди всичко са хора със големи сърца", сподели Василена пред "България Днес".

До момента е събрана половината от нужната за лечението на Боян сума. Остават още около 15 000 евро.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN: BG62STSA93000027337939

Титуляр: Жасмина Боянова Димчева

Четете още

Христо Стоичков почива луксозно в Несебър

Христо Стоичков почива луксозно в Несебър

МЕСИ подари фланелка на СТОИЧКОВ и се щракна с него

МЕСИ подари фланелка на СТОИЧКОВ и се щракна с него

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама