Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15300419 www.bgdnes.bg

Мартина е детето чудо в спортните танци

5-кратна шампионка е на България 

Става Малка Мис България 2019, снима филм с Башар Рахал и още куп звезди 

Мартина Кондаклиева е детето чудо на спортните танци у нас!

В това са убедени множество специалисти, които наблюдават от самото начало победоносната кариера на роденото в Смолян 12-годишно момиче. Мартина е 5-кратна шампионка на България (включително и за 2023 г.), трета във всички категории в шампионата на Румъния (2022 г.), първа на Европейско първенство (проведено в Румънския парламент в категория "Джуниър 1") и с многобройни първи места на национални и международни турнири.

След поредната шампионска титла за България (за 2023 г.) треньорите на Мартина и нейният партньор Кристиян Дончев - Христо Христов (стандартни танци) и Андрей Тодоров и Анастасия Тодорова (латиноамерикански танци), решават да подготвят децата за едно от най-силните състезания в спортните танци, а именно открития шампионат на Германия в Щутгарт, което се проведе преди броени дни.

Реклама

"На това състезание всеки изминат кръг е голям успех. Мислихме да се борим за полуфинал, защото двойката е първа година в категория "Джуниър 1", но децата се справиха и успяха да надминат много доказани и силни двойки, влизайки във финала и завоювайки шесто място. В тази категория, и то първа година, да се пребориш с такава конкуренция, е много голям успех в нашия спорт", споделя пред "България Днес" щастливата майка на Мартина - Юлия Порязова.

През 2019 г. Мартина печели титлата "Малка Мини Мис България". А през тази година заснема професионален филм за танци с известни актьори, като Башар Рахал, Ники Илиев, Райна Караянева, Ивайло Захариев и др. Лентата е по идея на майка й Юлия Порязова, която споделя идеята си с режисьора Георги Костов и той решава да реализира проекта. Предпремиерата е на 1 февруари 2024 г., а премиерата за цялата страна на 9 февруари.

Марти обира овациите на всички актьори и на режисьора със своите актьорски умения. Във филма има заснети кадри от истински състезания на шампионката и това го прави още по-вълнуващ и истински.

Кондаклиева знае три езика и е отличничка. От малка майка й Юлия я учи, че за да постигне нещо голямо в живота, трябва да полага усилия и труд. Въпреки титлите за красота тя знае, че не трябва да разчита на външността си, а трябва да се бори за мечтите си и да ги постига с труд и постоянство.

Мартина е научена още от детската градина да уважава своите учители и знае, че всеки един от тях допринася за нейното развитие. Да си професионален спортист на тези години, изисква много лишения. Всичко е по график и от малка е свикнала с това темпо. Много пътувания, тренировъчни кампове и безбройни часове в залата.

"Имали сме моменти, в които правим домашните за следващия ден в залата за танци, през почивките. Спортуващите деца нямат време за безцелни разходки с приятели, защото след училище са на тренировки. Докато другите деца си почиват събота и неделя през учебния сезон, Марти и Кристиян пътуват, за да тренират и да следват мечтите си", споделя майката на Мартина, която е неотлъчно до нашата шампионка в подготовката й за всички спортни върхове.

Реклама
Реклама
Реклама