Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15332758 www.bgdnes.bg

РАЗКРИТИЕ! Т-рекс е живял в Благоевград!

Деца играят в яйцата на праисторическите животни 

Тиранозавър рекс е живял в Благоевград.

Това разкри пред "България Днес" Иван Иванов, който е управител на парк за динозаври в пиринския град.

"Преди 65 млн. години по нашите земи са живели динозаври. Има множество доказателства за това, но аз смятам, че Т-рекс е обхождал Благоевград, тъй като преди години са намерени кости, които са натрошени, но е сигурно, че са на динозавър", споделя Иванов. По думите му Тиранозавър рекс има различни вариации в размера и формата на костите си и не е задължително да е гигант.

Реклама

Именно по тази причина в момента в Благоевград е отворил парк на динозаври, които са в реални размери и учат малки и големи за произхода, историята и навиците на праисторическите животни.

"Най-голямата атракция за хората е Т-рекс. Това е най-големият експонат в парка и е с височина от 7 метра. След това е спинозавърът, който е 4-метров и е най-големият познат хищник на сушата и един от най-грандиозно изглеждащите динозаври на всички времена", с интерес разказва управителят на парка за динозаври.

Иванов разкри, че освен снимка с праисторическите животни децата могат да се щракнат и в динозавърско яйце с внушителни размери.

"Яйцата са много големи, когато вътре влезе едно дете, то спокойно може да стои изправено и да играе. Правени са много проучвания за големината тези интересни животни и техните малки", разказва Иванов. По думите му малчуганите в парка били много любопитни и постоянно разпитвали за още и още интересни факти. Поради тази причина до всеки динозавър сложили табелка с кратка информация за вида.

"Паркът се намира в гората, тъй като искахме да пресъздадем максимално приятна атмосфера в природата", обясни пред вестника Иванов.

Четете още

Два самолета возят най-грамадния динозавър

Два самолета возят най-грамадния динозавър

Палеонтологът Владимир Николов:  Открихме динозавърско съкровище в Трънско

Палеонтологът Владимир Николов: Открихме динозавърско съкровище в Трънско

Реклама
Реклама
Реклама