Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15549121 www.bgdnes.bg

Тони Димитрова категорична: Не се плаша от дрона с бомба

Войната стигна до нас по Черно море, казва Здравко от "Биг брадър"

Не ме е страх, пак ще отида на плаж, категорична е певицата 

Дронът с прикрепена бомба, открит до Тюленово, не плаши певицата Тони Димитрова, която живее на морето.

"Понятие си нямам дали е опасен този боеприпас, но не се страхувам. Ще продължавам да ходя на плаж, защото ако има някаква заплаха, специалистите ще ни предупредят и предпазят", каза пред вестника естрадната изпълнителка.

Реклама

"Въпрос на много кратко време е Българското Черноморие да стане арена на реални военни действия. Чист късмет е, че това лято се разминахме със сериозни инциденти и смъртни случаи, при положение че това не е първият намерен боеприпас по крайбрежието ни".

Това твърди пред "България Днес" първият победител в "Биг брадър" Здравко Василев относно намерения дрон с бомба.

Устройството е открито малко след 22 часа от Радослав Русев. Мъжът се е обадил на спешния телефон 112, за да уведоми органите на реда, че дронът е заседнал на скалите и е имал светлинна индикация.

Сред получения сигнал военнослужещите са извършили оглед на място, при който е установено, че към останките на дрона е прикрепен 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас.

Специализираният екип на военноморските сили прецени, че поради силно увреденото му състояние преместването и превозването на боеприпаса до полигон или друго подходящо за обезвреждане място е невъзможно. Вчера в 11 часа петимата експерти унищожават на място боеприпаса с контролиран взрив в обезопасен район с радиус 150 м.

Реклама

"Нормално е да се намират подобни обекти, при положение че на 200 километра от нас се води една от най-жестоките войни, които съвременното човечество е виждало. Това далеч не е първият боеприпас, който се намира по нашето крайбрежие. Много от нещата не стигат до широката публика. Миналата година редовно се откриваха части от ракети, а сегашната буря изхвърли на много места дървени кутии със снаряди", каза Василев.

"Лично аз не се страхувам да плажувам в България. Ужасът е сковал всички и сезонът беше много слаб. При тези обстоятелства българският туризъм е изправен пред сериозна заплаха. Много хотелиери и ресторантьори се отказват", каза приморският гларус.

От Института по океанология увериха пред "България Днес", че опасността няма да дойде по вода и няма място за притеснения.

"Теченията по това време на годината не вкарват близо до брега обекти. Основното течение се движи от север на юг, но е далеч от брега и няма опасност да донесе подобни боеприпаси в бреговата зона. Този дрон не е донесен от течението, а е летял", коментираха пред вестника от Института по океанология.

Четете още

Тони Димитрова осиновява куче

Тони Димитрова осиновява куче

Тони Димитрова: Миналата година направих една баня, тази ще е по-малко

Тони Димитрова: Миналата година направих една баня, тази ще е по-малко

Реклама
Реклама
Реклама