Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/15676066 www.bgdnes.bg

Лена Бориславова удари тавана, взима майчинство от близо 3 бона

Бориславова ще получава най-високата възможна сума от държавата през първата година

Приблизително 3000 лв. майчинство получава Лена Бориславова. Красивото острие на "Промяната" дари годеника си Мирослав с момиченце преди по-малко от 2 седмици. Двойката кръсти бебето Деа.

Реклама

Бившата началничка на кабинета на Кирил Петков взима максималната сума, която една майка у нас получава от държавата. Парите се формират по сложна схема. 90% от майчинството е от осигурителния доход за периода от 24 месеца назад. От общата сума пък се вадят и парите за осигуровки, данък в размер на 10% и т.н.

Това показа задълбочена проверка на "България Днес". Лена, като един от най-доверените хора на бившия премиер, получава немалка заплата в последната си месторабота, а именно в централата на партията. Със сигурност юристката е прибирала доста повече от максимално осигурителния праг в родината - 3400 лв.

По-рано през тези 2 години Бориславова бе депутат, после началник на кабинета на премиера в 47-ото Народно събрание, а по-късно в следващия парламент отново влиза като народен представител, преди през април да се откаже. Със сигурност облагаемият доход на Лена през това време е бил все максимумът у нас. От април 2022 г. сумата е 3400. Преди това пък тя бе 3000. Така по груби сметки излиза, че хубавата Лена получава малко под 3 бона на месец от държавата. Това обаче ще за период от 1 г. За втората сумата е драстично по-малко. Майчинството за втората година е едва 780 лв.

Въпреки че роди съвсем наскоро, Бориславова е в топформа. Красивата юристка бе уловена на разходка с новородената си щерка. Лена е в компанията на почти цялото си семейство - сестра си, майка си и баща си. Близките на Лена още не могат да се нарадват на новия член на родата.

В същото време, въпреки че е в майчинство, Бориславова не спира да работи. След като се отказа от депутатското място, брюнетката обеща, че напуска парламента, но ще работи за партията. Е, изглежда го прави. В малкото си свободно време покрай отглеждането на бебока младата майка е доста активна в социалната мрежа и брани атаките срещу ПП.

Четете още

Лена Бориславова кръсти бебето на свекървата

Лена Бориславова кръсти бебето на свекървата

Половинката на Лена Бориславова с първи думи след раждането на Деа

Половинката на Лена Бориславова с първи думи след раждането на Деа

Реклама
Реклама
Реклама