Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17949848 www.bgdnes.bg

Ето ги най-бруталните имоти за продажба

*Сделките вървят въпреки окаяния вид 

*Апартамент в Плевен и къща в близкото село Ясен първенци по цена и нечовешко състояние 

Апартамент в Плевен и къща в близкото село Ясен са сред най-бруталните имоти за продажба. Състоянието им е повече от потресаващо, а собствениците им искат шестцифрени суми. Въпреки окаяния им вид едното жилище е продадено, а другото се очаква да се пласира всеки момент.

Реклама

Това показа проверка на "България Днес" сред пазара на имоти у нас. Не са малко запустелите къщи, които са на тезгяха и се прилапват бързо с инвестиционна цел, за да изникне на тяхно място нова кооперация, блок или цял жилищен комплекс. Фокусът тук обаче е друг - тотално занемарените жилища, които се обявяват за продажба от собствениците, и причините за това.

"Често наследниците са много и в един момент трябва да продадат имота, защото той губи от своята пазарна стойност и трябва да се пласира. През цялото време никой не го поддържа и те се саморазрушават. От друга страна, много емигранти продават домовете си тук и докато ги няма, жилищата се рушат и се стига до това положение. Други се връщат и купуват. Има търсене, има и предлагане. Без значение колко лошо е състоянието им, те се продават", сподели пред "България Днес" брокерът Кристиян Цветанов от Плевен, за когото продажбата на подобен род съборетини се превръща в добър бизнес.

Именно той и неговият екип предлагат къща в село Ясен до главния път за 85 000 евро, която е с разрушени тавани и негодна за обитаване без основен ремонт или най-добре събаряне до основи и строеж на нова.

"Често продавачите искат голяма цена, мислейки си, че техните имоти са много стойностни и скъпи, а хората обвиняват после нас, брокерите, че завишаваме цените. Затова постоянно консултираме и съветваме продавачите да избират разумна пазарна цена", споделя още той.

Цветанов популяризира и култов апартамент в плевенския квартал "Сторгозия", който едно време е бил аристократичен, а сега е като след ракетен обстрел. Въпреки това жилището вече е продадено.

Четете още

Имоти на Ружа Игнатова се появиха в Дубай

Имоти на Ружа Игнатова се появиха в Дубай

РЕКОРД в България! Най скъпият паркинг у нас за 10 лева на час. Вижте къде се намира!

РЕКОРД в България! Най скъпият паркинг у нас за 10 лева на час. Вижте къде се намира!

Реклама
Реклама
Реклама