Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16422883 www.bgdnes.bg

АПЕЛ! 18-годишната Силвана: Помогнете да не отрежат ръцете и краката на тати!

Отрязаха ми пръстите на двата крака, после на лявата ръка, а преди 20 дни и на дясната ръка, но още имам надежда да живея, казва Светлозар Дончев 

"Моля, помогнете на тати! Нито аз, нито брат ми очакваме нещо хубаво в предстоящите празници... Баща ни трябва да отиде на спешно лечение в Хасково, а ние трябва да се справим със закупуването на лекарствата му и да си платим наема на жилището."

Реклама

Думите, които пронизват сърцето като хладно острие, са на 18-годишната Силвана. Смелото и борбено момиче е дъщеря на Светлозар Дончев. 49-годишният мъж е самотен баща на две деца и има рядката болест на Бюргер. Заболяването засяга артериите на горните и долните крайници и може да се стигне до тяхната ампутация.

"Първо ми отрязаха пръстите на единия крак, после и на другия. Преди няколко месеца ми отрязаха пръсти на лявата ръка, а преди 20 дни и на дясната ръка. Вече не мога дори да се обслужвам сам и всичко ми е много трудно. Четири години се мъча и накрая наистина ще се окаже, че тази болест е нелечима. Но в мен има една малка надежда, че ще живея", споделя с въздишка пред "България Днес" Дончев.

Самотният баща и двете деца не очакват празниците, а горещите им молитви са насочени към добрите хора у нас, които да им помогнат с финансова подкрепа. "Говорих с човек с моето заболяване, който ми сподели, че минералната вода е облекчила състоянието му. Свързах се с минералните бани в Хасково и може там да ми бъдат направени процедури. Стойността им е 1600 лева и спешно се нуждая от тези средства", каза още Дончев. И добави, че семейството се чуди как да си осигури храна през зимните месеци.

"Четири години благодарение на вас, добри хора, аз, братчето ми и тати оцеляваме в буквалния смисъл на думата. Жал ми е за тати, може би щеше да напълни един язовир със сълзите, които е изплакал от мъка и болка. Горда съм, че имам такъв баща, когато се разболя, бях на 14 г, а брат ми на 7 години и той можеше да ни изостави с тази тежка болест и никой няма право да му се сърди. Преживяхме много, сменяхме училища, местихме се в различни градове, сменяхме лекари, квартири, но въпреки всичко и благодарение на вашата помощ, подкрепа и дарения оцеляхме. Благодаря и на страхотния ми баща, който вече няма крайник, който да не е ампутирано нещо от него, но въпреки това се държи с вдигната глава и не се предава. Медицината напредва и аз се моля дано преди да е твърде късно, да се измисли нещо и тати да оздравее и ние с брат ми да сме още дълги години с него", завършва емоционално Силвана.

Може да преведете по сметка или да се чуете със Светлозар Дончев - загл.

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е 0877 717471

Четете още

Зов за помощ! Левскари събират пари за оцеляло момче от зверска катастрофа

Зов за помощ! Левскари събират пари за оцеляло момче от зверска катастрофа

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Присадиха сърце на бебето Кристин!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама