Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16847639 www.bgdnes.bg

Обраха брутално най-богатия самоковец - дървесния бос Васил Стоянов

Жертва на брутален обир навръх ромската Нова година Банго Васил стана най-богатият самоковец - дървесния бос Васил Стоянов - Васкос, бивш общински съветник от ДПС и "Евророма" в Самоков. Той е натрупал огромното си състояние от добив и износ на дървен материал и селско стопанство съобщава "24 часа".

Докато бизнесменът се веселил на откриването на новия си турски ресторант в сградата на бившия завод "Мусала" в града, апашите атакували дома му в местността Червената земя. Упоили кучетата, изключили СОТ-а и камерите. Сигналът до полицията е подаден от обрания богаташ.

Реклама

При огледа криминалистите установили, че в сградата е проникнато след взлом на прозорец. По данни на Стоянов крадците срязали касата и са взели оттам законно притежаван пистолет, около 200 грама златни накити и 10 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК. 

Задигнатата сума обаче накарала униформените да се усъмнят в думите на Васкос, защото 10 000 лв. е максимумът, който човек може да притежава, без да се налага да доказва произход. Това наложило проверка дали не лъже и дали в касата не е имало повече пари. Не е изключено да се стигне и до данъчна проверка на Васил Стоянов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама