Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16890164 www.bgdnes.bg

ПОРЕДЕН КОШМАР с домашно насилие! Ванеса е новата Дебора

Мълчах, защото не исках да си развалям семейството, казва насинената майка

Младата жена е брутално пребита и скубана, строшени са ребрата, тазът и кракът й

"Мамо, съжалявам, че скрих от теб! Не исках да си разбивам семейството."

Това споделя брутално пребитата от своя партньор Ванеса пред своята майка след ужаса, който преживява. Емоционалният разговор между жестоко пострадалата 24-годишна жена и нейната родителка е споделен пред "България Днес" от майката на Ванеса.

Реклама

Случаят потресе цялата страна и беше оприличен като "Дебора 2". А от мнозина и дори като по-жесток от нарязаното с макетно ножче от приятеля си Георги Георгиев момиче от Стара Загора.

По случая е образувано досъдебно производство. Насилникът е 29-годишният партньор на Ванеса Цветомир Пенков, научи "България Днес". И двамата са от Видин. Младото семейство с малкото си детенце живее в Пловдив, а след побоя Цветомир взима отрочето и отива във Видин, където го оставя на своите родители и се укрива.

Продължава неговото издирване под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив. По неофициална информация се знае къде е Цветомир и се очаква скоро да бъде задържан.

За бруталното насилие разкри общинската съветничка от Пловдив Яна Димитрова.

"Ванеса не е Дебора, по-страшно е! Ванеса е пребита брутално от мъжа си, и то пред очите на детето им! Ванеса е с хематоми по цялото лице и тяло! Ванеса не смее да среши косата си, защото се страхува да види какво ще остане от нея след това - оскубана е! Ванеса е със счупени ребра! Ванеса е със счупен таз и крак! Извергът е карал Ванеса да чисти кръвта, която струи от нея, въпреки че костта на крака й е стърчала навън! Ванеса е изхвърлена пребита почти до смърт, докато невръстното й дете пищи от ужас!", описва драматичната ситуация Димитрова от болнична стая в града под тепетата, където Ванеса и Цветомир живеели и отглеждали детето си.

Ванеса не може да спи, защото сънува кошмара, който е преживяла. Крехката млада майка е смазана физически и психически. Срамува се от всичко случило се, въпреки че е жертва.

Реклама

След жестокия побой майката на Ванеса Биляна спешно отива в болницата в Пловдив, за да я обслужва, защото дъщеря й е неподвижна. Семейството е в много затруднено финансово положение и имат нужда от помощ. Изтеглили са кредит, за да платят здравните й осигуровки.

"Трябва да се знае, че бабата на насилника помогна за операцията на Ванеса с пари. Тя не е виновна, жената е възрастна и показа съпричастност и готовност да помага. Единствено и само той е виновникът и трябва да си получи заслуженото", казва майката на пострадалата жена.

Общественици и добротворци, сред които Яна Димитрова, само за няколко часа събират средства за специализиран транспорт, който е необходим, за да се приберат Ванеса и майка й Биляна във Видин при семейството си, както и за лекарствата, които са нужни на този етап.

"Много съм благодарна, хората бяха отзивчиви и търпеливи да спират на всяко място, когато Ванеса помоли", разкрива Биляна.

Така Ванеса вече си е вкъщи във Видин. Психолог и рехабилитатор работят с нея. Приема предписаните медикаменти, а прогнозите са след три месеца да се изправи на крака.

Сега Биляна е плътно до щерка си и своето внуче, което успяват с помощта на полицията да приберат при себе си. Тя е най-голямата опора за Ванеса и се грижи за нея и едногодишното момченце денонощно.

"Никога няма да простя на насилника, не желая да ми иска прошка и няма да я дам. Настоявам само и единствено да си понесе последствията. Законът и Бог ще отсъдят. Не искам отмъщение, не съм такъв човек", сподели пред вестника Биляна.

Родителката призова всички млади момичета със сериозни партньори до себе си да споделят пред своите родители при домашно насилие вкъщи, за да няма такива жестоки последствия.

"Виждахме на камерата най-вече внучето, Ванеса често казваше, че бърза да върши своите си задължения, и не ми е споделяла за тормоза вкъщи. Само един път съм била свидетел на сдърпване между двамата и това е било", каза още Биляна Цанова.

Ванеса избягва да говори за жестокостта с майка си, защото иска възможно най-бързо да се отърси от случилото се. Избягва да говори и с хора извън семейството, за да не си припомня целия ужас.

През това време дарители се отзовават на апела за помощ на семейството за лекарства, памперси, подложки, средства за рехабилитатор, психолог, адвокат. Майката Биляна пази всички касови бележки от покупките за дарителите, които желаят да ги видят.

Ситуацията е още по-сложна, тъй като Ванеса има наложен запор заради бърз кредит. Затова е открита дарителска банкова сметка на името на бащата на Ванеса, по която всички желаещи могат да дарят средства:

Банка ДСК АД

IBAN BG57STSA93000027970372

BIC STSABGSF

Владимир Тодоров Генчов

Цветомир вършее във фейсбук,

докато го издирват

Оказва се, че Цветомир Пенков е изключително активен в социалните мрежи, докато цяла България говори за бруталния побой, а полицията го издирва, видя "България Днес".

Младият мъж публикува поредица от философски размисли, докато близки и непознати опитват да спасят тялото и душата на пребитата му половинка.

"Силен човек е този, който е бил удрян от живота и нараняван от хората, и въпреки това все още има сили да остане добър, усмихнат и справедлив", споделя размислите си Пенков.

Друго "бляскаво' прозрение на Цветомир гласи: "Много мразя да ме плюят усти, в които съм свършвал". А трето сочи, че "си страхливец, ако накараш жена да се влюби в теб, а след това избягаш".

В поредицата си от размисли Цветомир говори за ленивите жени, разбитите сърца, счупеното доверие, измъчваната душа, неоценената добрина, че "най-доброто лекарство е спокойствието", а "мъдростта е умението да разбереш кога трябва да спреш".

Четете още

Нарязаната Дебора ПРОГОВОРИ: Да не се срамуваме от насилието и да говорим за него!

Нарязаната Дебора ПРОГОВОРИ: Да не се срамуваме от насилието и да говорим за него!

Ето как нарязаната Дебора дебютира в чалгата

Ето как нарязаната Дебора дебютира в чалгата

Реклама
Реклама
Реклама