Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/16955031 www.bgdnes.bg

ММА боецът Станой Табаков: Заложиха капан на Багата в "Домби", много спортисти избягаха и го изоставиха

Благой Иванов-Багата е станал жертва на засада при нападението, в което бе наръган с нож преди няколко години. Това разкри ММА боецът и негов приятел Станой Табаков. Мъжът е пряк свидетел на случилото се в тогавашната дискотека "Домби".

"Така се случи, че наръгаха Багата на 26 февруари 2012 г. - споделя Табаков пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес". - Точно беше боксовият турнир "Странджа". След него отидохме да отпразнуваме медалите на българските боксьори. Оказа се нещо като капан. Те са си го чакали някои хора. Скочиха и така стана всичко. Не одобрявам да изкарват ножове, палки, но няма как нас да ни набият по друг начин. Ние сме бойци. Няма как някой да ни набие, освен да ни застреля или да ни наръга. Друг вариант не виждам. Тогава от тази вечер си взех голяма поука, че винаги мога да разчитам само на себе си, ако ще и с 20 човека да съм. След това винаги като отида някъде, ако се случи такъв бой, разчитам само на себе си. На никой друг."

Реклама

Табаков разкрива, че по-голямата част от спортистите, с които са били тогава, бягат и изоставят Багата.

"В онзи случай видях - бяхме 15 човека спортисти - всички избягаха - казва световният вицешампион по бойно самбо. - Не искам да ги казвам кои бяха. Бях единственият, който се би с хората отсреща и който защити Багата. Той също се би. Хубаво, че реагира и се измъкна и сам се качи в таксито. Сам си тръгна."

Багата бе наръган в нощното заведение от Даниел Стефанов-Дъмпела, който впоследствие бе задържан и обвинен в опит за убийство. Иванов дълго се бори за живота си, като два месеца и половина бе в кома.

"Тогава много се уплаших за него - споделя Табаков. - Когато свърши всичко, излязох отвън и някой каза: "Наръгаха Благой Иванов". Притесних се много, защото ми е много близък приятел. Мислех си, че може да се случи най-лошото. Той изкара доста време в кома. Мисля, че беше към 50 дни. Това говори, че човек, който има здрав дух, няма как да си отиде. Духът на човека е голяма сила. Хората трябва да вярват в себе си в най-трудните моменти и никога да не се предават. Той не се предаде и оцеля. И донесе още много победи в спорта. За мен е най-добрият български боец в ММА."

Табаков и до днес е сред най-близките приятели на Багата. Преди време Иванов го покани в Америка при него. Там в началото Станой бе негов спаринг партньор в тренировките. По-късно се премести в Калифорния и започна свой бизнес, но приятелството им с Багата продължава.

 

Четете още

ММА боецът Станой Табаков-Кобрата: Счупиха ми носа с тръба

ММА боецът Станой Табаков-Кобрата: Счупиха ми носа с тръба

Багата: Битката е ключова за моето бъдеще

Багата: Битката е ключова за моето бъдеще

Реклама
Реклама
Реклама