Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17000428 www.bgdnes.bg

УЖАС! Психично болна жена тормози цял блок в Бургас

Психично болна жена тормози цял блок в Бургас, оплакват се съседите й. Жителите от блока, в който живее на улица "Сан Стефано" споделят, че тя денонощно ги заплашва, наводнява апартаментите им, както и входа. Някои от съседите й са ремонтирали жилищата си, но течовете продължават, а стените са покрити с мухъл. Съседите изпитват страх от болната жена и се надяват на съдействие от страна на институциите.

"Аз съм тормозен, защото имам непрекъснати заплахи от нея за убийство. Аз съм инвалид и се страхувам за живота си, защото всеки един момент мога да срещна тази жена", разказва съседът на психично болната жена Боян Станилов.

Реклама

Станилов посочи, че справянето с тази ситуация е като "затворен тебеширен кръг, от който засега бягство няма". Вчера съседите са молили прокуратурата и полицаите да вземат мерки по казуса. Очаква се разпореждане на районна прокуратура Бургас за принудително влизане и извеждане на жената, която се е барикадирала в страната.

"Имаме постановление от средата на месец май от Районна прокуратура за настаняване на лицето в Център за психично здраве (ЦПЗ). След многократни посещения на адреса тя не отваря, стои си вкъщи. Един път е водена от нас, успяхме да влезем, тя ни отвори и я настанихме в ЦПЗ. Оттогава досега ежемесечно районен инспектор, който е по линия на териториално обслужване посещава адреса, но не успява да направи абсолютно никакъв контакт", посочи гл. инспектор Ивайло Инджов, началник на сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление в Бургас.

Според домоуправителя на блока жената прави "водна защита" в дома си, "защото се страхувала от облъчване с лазери". Така тя наводнява съседите си от години.

"Тя е опасна. Веднъж щеше направо да ме убие. Хвърли един буркан от терасата си и за малко да падне на главата ми. Тук паркират коли и минават малки деца", разказва домоуправителят.

Четете още

Синове убиват бащи, съпрузи гръмват жените

Синове убиват бащи, съпрузи гръмват жените

Жена хвърля столове и чинии по хора от терасата си в Бургас
Жена хвърля столове и чинии по хора от терасата си в Бургас

Жена хвърля столове и чинии по хора от терасата си в Бургас

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама