Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17105347 www.bgdnes.bg

Кенгурата Кинг и Кенга спечелиха конкурс за гаджета

*Бозайниците станаха двойка на годината! 

*Зоопаркът във Варна ги награждава с плодови сърца 

Кенгурата Кинг и Кенга грабнаха приза за най-любима двойка на годината сред животните. Бозайниците от варненския зоопарк спечелиха безапелационно конкурс за гаджета. Състезанието се проведе онлайн на страницата на животинската градина и се радва на голям интерес.

"Тази година те имат над 60 гласа. Двойката е в нашия зоопарк от няколко години. Все още се опознават и нямат поколение, но се надяваме в бъдеще да създадат", споделя пред "България Днес" зоологът инж. Пламена Каразутева.

Реклама

Ръждивите кенгура са познати като един от най-едрия съвременен торбест бозайник. Обитателите на варненския зоопарк обожават да се гощават с моркови. Именно поради тази причина наградата за първото им място са моркови, изрязани като сърца, и няколко плода в същата форма, които с удоволствие споделиха един с друг. Кинг се слави и като истински кавалер и защитник на Кенга.

"Ако почувства, че тя е застрашена от някого, веднага я защитава", допълва инж. Каразутева.

Идеята за конкурса се ражда през януари миналата година. Тогава за първи път се дава възможност за гласуване за любима двойка от 1 до 13 февруари, като точно на Св. Валентин (14 февруари) е обявен победителят.

"Замислихме се, че щом сред известните личности има двойка на годината, защо да няма и сред нашите животни. Миналата година опитахме за първи път, тази повторихме и интересът определено се увеличава. Надяваме се това да се запази и да се превърне в традиция", казва още зоологът.

Миналогодишните победители са двойката бенгалски тигри Белла и Сириус, които за малко и тази година да грабнат наградата. С малко изоставане те се нареждат на второ място, а двойката камили на трето.

В конкурса взимат участие още гаджетата леопарди и възлюбените евроазиатски рисове.

"Всички животни, които избрахме, показват привързаност и поведение на двойки", допълва инж. Каразутева.

Реклама
Реклама
Реклама