Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17216857 www.bgdnes.bg

Спортисти с благотворителна кауза за син на шампион

Популярни български спортисти се включват в благотворителен търг. Целта е да се помогне за лечението на 9-годишния Влади. Можете да наддавате за ръкавиците на Боби Велев и Светлана Каменова, фланелки на Росен Димитров, Никола Дипчиков и Григор Саруханян, Йосиф Панов, Джоана Нуамеруе и ММА боеца Костадин Енев, фенартикули, спортни биографии и др. Наддаването става във фейсбук страница "Спортната джунгла"

Влади е на 9. Роден е в седмия месец от бременността на неговата майка Дина. Още преди да навърши годинка, докторите поставят ужасяващата диагноза: детска церебрална парализа.

Реклама

Влади е борец. Наследил е волята от своя баща - световния вицешампион и участник на олимпиадата в Рио Владимир Дубов. Влади не спира да води битка след битка. Научи се да кара колело. Обожава да чете и да рецитира стихчета. Научи руски и напредва много бързо с английския. 

Влади мечтае да тича. Но е трудно. След две операции (фибротомия и удължаване на ахилеса) и години на рехабилитация мускулите на неговите крайници остават стегнати. Той не може да стъпва с цяло краче.

Единственият шанс на Влади е операцията селективна дорзална ризотомия. Той е одобрен за тази интервенция при д-к Т.С. Парк. Прогнозата е, че ходенето на Влади ще се подобри значително. Има нужда и от ортопедична операция от клиника в Сейнт Луис, САЩ. Сумата за двете операции е 64 918 долара.

Интервенциите са планирани за август, но се оказва, че д-р Парк се пенсионира през май. За да може Влади да влезе сред десетките деца, които чакат за операция, сумата трябва да се събере до края на март.

Родителите на Влади се надяват, че добрината на българите ще помогне за осъществяването на едно малко чудо.

Можете директно да дарите по следния начин:

Чрез платформата podkrepi.bg

Чрез фондация Павел Андреев

Чрез PayPal: [email protected]

Чрез Банкова сметка:

BG64STSA93000030561407

Владимир Владимиров Дубов

Четете още

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и куп спортисти спасяват Емо

Боксьорката Джоана Нуамеруе: Животът извън България е много по-труден
Боксьорката Джоана Нуамеруе: Животът извън България е много по-труден

Боксьорката Джоана Нуамеруе: Животът извън България е много по-труден

Реклама
Реклама
Реклама