Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17239180 www.bgdnes.bg

Събрани са 1,2 млн. лева за операция на Амая

Надеждата е в клиника в Индия 

Момиченцето на годинка и половинка има нужда от трансплантация на сърце 

Над 1,2 милиона лева са събрани само за няколко дни за спасението на малката Амая.

Момиченцето, което е на годинка и половина, е дете на гранични полицаи. Диагностицирана е с тежко сърдечносъдово заболяване и спешно се нуждае от трансплантация на сърце, като операцията може да бъде извършена в клиника в Индия.

Първоначално необходимата сума беше 750 хиляди лева, но добри хора успяват да съберат още над половин милион лева. От даренията вече е платен чартърът, с който Амая да отлети за Индия за животоспасяващата операция. Интервенцията трябва да бъде извършена максимално бързо, тъй като състоянието й се влошава с всеки изминал ден.

Реклама

На няколко пъти родителите на Амая чуват ужасяващите думи на лекарите, че няма шанс тя да оцелее, но въпреки това момиченцето се бори за живота си.

"Изминаха 2 месеца от раждането и един ден жена ми усети, че Амая не диша добре, никак добре. Отидоха двете при личния лекар, който ги препратил към друг доктор, на който становището беше "бронхиолит". От там с линейка ги закараха в Александровска болница, където през нощта са й направили рентген. С ужас установяват, че не белите дробове са засегнати, а сърцето. Сърцето се е уголемило. Малко след пристигането им в болницата жена ми се обади и каза: "Амая е много зле, казаха да очакваме най-лошото". Но Амая оцеля, не се предаде малкият боец", разказва бащата Калоян Абрашев.

На 19 февруари т.г. й е сложен постоянен пейсмейкър, като сърцето остава силно увредено. Изпомпването на кръв към тялото не е в пълния си обем.

"Единственият шанс е трансплантация на ново сърчице. Амая оцеля въпреки всичките негативни прогнози, въпреки думите: "Очаквайте най-лошото". Ние вярваме, че ще се случи чудо и ще успеем да й намерим ново сърце", добавя Абрашев.

Ако искате да дарите средства, можете да го направите на страницата "Ново сърчице за бебе Амая" в платформата pavelandreev.bg или по сметка:

Банка: Уникредит Булбанк

IBAN: BG29 UNCR 7000 1525 6315 53

Получател: Амая Абрашева

Основание: Дарение за Амая Калоян Абрашева

Реклама
Реклама
Реклама