Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17247083 www.bgdnes.bg

Със 160 бона мамят баща на дете с аутизъм

7-годишният Джейден има нужда от пари за лечение 

Капарира апартамент на зелено, но така и не влиза в него 

Строители мамят баща на дете с аутизъм. Продават му апартамент на зелено за 160 хиляди лева, а след това го препродават на други хора.

За ужасяващата измама разказа пред "България Днес" излъганият Младен Захариев.

"Цял живот събирах пари за жилище, за да осигуря сина си, който е с аутизъм. Нямах възможност да купя готов апартамент, затова, когато ми предложиха да взема на зелено, веднага се съгласих. Дадох всичките си пари, а се оказах измамен - без жилище и с никакви средства", с треперещ глас сподели Захариев.

Реклама

Младен е баща на 7-годишния Джейден, който е с аутизъм. Цял живот е работил като полицай, а след като се пенсионирал, заминава за чужбина, където се труди в строителството. Мъжът неуморно работи на няколко места, за да може детето му да не остане на улицата.

"С жена ми Дороти и сина ни живеем в ателие на партерен етаж. Място за нищо няма, навсякъде е мокро и влажно, заради което Джейден постоянно боледува. Исках да взема по-голямо жилище, за да може детето ми да има пространство, където да се развива и здравословното му състояние да се подобри. Сключих предварителен договор със строителя и му платих на части 80 хиляди евро. Оттогава минаха 3 години, в които строителят все се оправдаваше. Накрая разбрах, че той е продал моя апартамент на друг. Когато казах, че си искам парите обратно, ми отговори, че няма да ми ги върне", сподели Захариев.

Бившият 72-годишен полицай разказа, че след като дал всичките си средства, не може да покрие лечението на сина си.

"Сърцето ми се къса! Не съм вечен и ме обзема ужас какво ще стане с детето ми, като си отида. Живея на пенсия, а тя не стига за лечението и развитието на дете с аутизъм. Искам да си върна парите, за осигуря жилище на сина си и да го заведа на терапия със стволови клетки", разказа съкрушеният мъж.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама