Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17294636 www.bgdnes.bg

8 месеца дирят убиеца на кучето на Мая Манолова

Все още не сме преживели ужаса с Арчи и продължаваме да скърбим, казва Ангел Найденов 

Осем месеца не стигат на полицаите, за да открият душманина на кучето на Мая Манолова.

През юли м.г. домашният любимец на бившия омбудсман почина, но не от естествена смърт, а заради неизвестен мъж, който трови наред четириногите в пернишкото село Рударци.

Реклама

"Никак не ни е лесно! Все още не сме преживели ужаса и продължаваме да скърбим за Арчи. Не мога да проумея как някой реши да отрови толкова невинно създание в собствения ни дом", сподели пред "България Днес" Ангел Найденов, бивш военен министър и половинка на Мая Манолова.

По негови думи Арчи е бил част от семейството в продължение на седем години и толкова свикнали с него, че и до днес не могат да го заменят с друго четириного.

"Починалото ни кученце имаше сестричка, която, за щастие, се оказа по-недоверчива и не е яла от подхвърлената отрова. Сега само тя ни остана и много си я пазим", категоричен е Найденов.

Бившият военен министър изказа недоволството си по повод разследването за смъртта на домашния им любимец. Според Найденов полицаите не си вършат работата, тъй като не е лесно да се открие душманин на животни.

"Образувано е досъдебно производство по случая, като до този момент са проведени множество следствия - разпитани са свидетели, иззети са записи от камерите и няколко пъти е оглеждан целият район в селото", разкри преди време пред "България Днес" Венцислав Алексов, говорител на полицията в Перник. По думите му е назначена експертиза, която ще отговори на въпроса от какво са починали кучетата, но все още не е готова.

Реклама

"Няма обвиняем по случая засега, но поне се радваме, че случаите на умъртвени животни в Рударци спряха. До няколко месеца очакваме да имаме отговори", споделя Алексов.

След отравянето на животното местните жители на селото настояваха Манолова да използва позициите си в политиката и да съдейства да се промени законодателството, за да може извършителите на подобни жестокости да си плащат за деянията. Съмненията на всички пострадали са, че става въпрос за човек от Рударци, и всички са амбицирани да го намерят.

"Арчи го няма вече. Отровен е. Също както и другите кучета и котки от улицата на село. Този изрод е хвърлял отрова в дворовете на къщите ни! Подадохме жалби в полицията", гневно написа в социалните мрежи Манолова след инцидента.

Четете още

Хвърлиха отрова в двора на Мая Манолова и убиха кучето ѝ

Хвърлиха отрова в двора на Мая Манолова и убиха кучето ѝ

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

Реклама
Реклама
Реклама