Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17301234 www.bgdnes.bg

ДА ПОМОГНЕМ! Жена без дом в Перник мечтае за подслон

Пламен ще й даде храна и дрехи 

Добротворец я търси, за да й осигури покрив над главата 

Добротворец търси жена, останала без дом, за да й осигури покрив над главата.

"Ще дам дом на жената! Мога да й подсигуря храна, дрехи и да заделям всеки месец пари за допълнителните й нужди. Тя може да ми помага с домакинските задължения", сподели пред "България Днес" Пламен Владимиров.

Мъжът незабавно откликна да помогне на непознатата, след като видя публикации във фейсбук на перничани, които търсеха дом за жената. Местните жители забелязали госпожата да седи на стълбите в подлеза на автогарата в Перник с табелка за помощ. Те разказват, че бездомната е измамена, жилището й е взето и в момента тя живее в социален дом, но той затваря след няколко седмици и всички ще бъдат изгонени.

Реклама

"Седнах до жената на стълбите да си поговорим. Тя ми каза, че е посъбрала малко парички от просия и търси да си наеме стая или поне място, където да преспива, без да пречи на някого. Очите й са пълни с отчаяние, защото знае, че паричките ще й стигнат за най-много месец, пише разтърсена от историята жена във фейсбук.

"Много жално ми стана, когато видях снимката на жената. Сърцето ми се къса за хора, останали бездомни и принудени да просят. Ще помогна на госпожата, само да я намерим коя е и да се свържем", заяви пред вестника Пламен.

Мъжът разказа, че живее в столичния квартал Владая, където има цех за производство на дърворезба. Живее сам в цеха, след като станал вдовец, но има и домашни любимци.

"Пригодил съм цеха за живот. Има легла, баня, къде да се готви и всичко необходимо за живот. Преди тук имаше офиси, секретарки и служители, но така се случи, че останах сам. Ще се радвам да мога да помогна на жената с покрив над главата и ще й осигуря всичко необходимо за нормален живот, а тя ще ми помага с домакинската работа", разказа Владимиров. Той остави телефонния си номер, за да може жената да се свърже с него.

"България Днес" призовава всеки, който я види, да й даде телефон, от който да се обади на 0888576384 - Пламен Владимиров.

Реклама
Реклама
Реклама