Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17304703 www.bgdnes.bg

Отрова на площадка разболя дете и уби куче

За отравяне на кучета в черноморското село Кранево сигнализираха притеснени жители. Според тях за последните две седмици поне пет кучета са били отровени умишлено. При последния случай – в края на миналата седмица, отровата е била разпръсната на детска площадка в детска градина.
"Бяхме дошли да се разходим с детето, имаше и други дечица на площадката. Кучето ни също дойде да играе с тях. Видях, че яде нещо, но не обърнах внимание какво е. Реших, че е оставена храна за бездомни животни, а след няколко часа се оказа, че кучето ни започва да умира", разказва Елина Луутман пред Би Ти Ви.
Преди това животното не е било никъде другаде. По думите на жената контакт с отровеното куче имали минимум две деца.
"Престъпление е да е се слага отрова до детска площадка. Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми. Подадох сигнал в полицията, когато разбрах, че има и други отровени животни в селото", коментира още Елина.
Жената казва, че органите на реда не й обръщат особено внимание, за това в неделя подава втори сигнал. Според Елина Луутман отровата е поставена от човек в центъра на Кранево.
Кметът на селото Атанаска Иванова коментира, че оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневно, а към този момент решение не е открито. Имало е ухапани хора и такива, които са били гонени и преследвани от бездомни животни.

Четете още

ТРАГЕДИЯ! Жирафът и Ристе, който се грижеше за него, починаха в един ден в зоопарка в Скопие

ТРАГЕДИЯ! Жирафът и Ристе, който се грижеше за него, починаха в един ден в зоопарка в Скопие

Отрови и болести убиват в зоопаркове

Отрови и болести убиват в зоопаркове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама