Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1742691 www.bgdnes.bg

Борисов целуна жената с лука и пръстените

Работничката Даниела Генкова, която прати лук на премиера, а той коментира златните й пръстени, и Бойко Борисов се целунаха по бузите днес в Сопот. Жената се качи на стълбите, където той даваше изявление. Двамата се здрависаха.

Министър-председателят пожела здраве на сопотчанката, а тя допълни - работа и пари.

"Мир!", обяви Борисов по време на днешното си посещение. "Много ме ядоса с този лук", призна премиерът и продължи: "Виждаш какво сме направили за завода. Не може всичко да се оправи с пръчица".

Реклама

На свой ред жената отговори: "Приемам мира и аз също се извинявам. Но, г-н Борисов, разберете, че гладът е най-страшен и омаловажава всичко друго".

Премиерът Бойко Борисов е на среща с работниците на „ВМЗ Сопот". Тя се провежда на стълбите пред управлението на завода. На нея присъстват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, както и синдикалистите Андрей Върбанов от „Подкрепа" и Валентин Никифоров от КНСБ.

Доста хора до края на деня ще бъдат уволнени, заяви пред журналисти Бойко Борисов. Той не пожела да конкретизира, но каза, че всеки един от позицията на поста, който заема, трябва да се постарае да си върши добре работата иначе може да му се търси отговорност.

„Какво ще стане с „ВМЗ Сопот", зависи от самите вас", обърна се премиерът Бойко Борисов към работниците, които се бяха събрали пред портала на завода.

Той даде пример с машини, които били изнесени преди време уж за ремонт и после не били върнати. Борисов предупреди работниците да не правят така.

Работниците от Вазовските машиностроителни заводи в Сопот, които месеци наред не бяха получавали възнаграждения за труда си, този път посрещнаха с ръкопляскания управляващи и синдикати в двора на предприятието.

Реклама

Според Андрей Върбанов това са първият премиер и министри, които идват на място при хората, за да се реши проблемът им.

Валентин Никифоров каза, че трябва да се потърси отговорност от всички, които са крали през последните 20 години. Думите му бяха последвани от бурни аплодисменти.

Посещението на Борисов днес се забави с около час, което той оправда със срещата си с децата от сопотската гимназия, които подкрепиха преди седмица протеста на родителите си и след това бяха заплашвани с дисциплинарни наказания.

"Прокуратурата проверява „ВМЗ Сопот по сигнал на д-р Константин Тренчев", разкри премирът Борисов.

Той още веднъж повтори, че не е доволен от работата на директора Иван Стоенчев, но за момента няма по-добър затова ще му даде шанс.

След 15-ина дни до месец министър-председателят отново ще посети завода, за да види какво е направено. Директорът обеща да се погрижи да има работа в завода.

Пред Иван Стоенчев той каза, че му дава срок и ще дойде отново, за да види оздравителната програма на предприятието. „Това са български граждани и всяка една съдба ми е много важна", каза премиерът.

Бойко Борисов посочи още, че вече трябва да са стартирани няколко нови договора. Той повтори думите, казани пред децата на стачкуващите, че при евентуални съкращения, трябва да се потърси друга работа за всеки един човек.

До края на днешния ден работниците от „ВМЗ Сопот" трябва да получат аванс. Премиерът предложи заводът да преструктурира производството си. Така например вместо да се внасят пиротехнически средства от Китай защо те да не се изработват във „ВМЗ Сопот".

Бойко Борисов каза, че чак сега му е поставен въпросът за фонд „Научни изследвания" и вече оставките вървят.

Реклама
Реклама
Реклама