Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17433879 www.bgdnes.bg

SEX трагедия с българчета в Гърция

Гаври с деца и съмнителни смъртни случаи на остров Крит 

- 13-годишна забременя от брат си, били влюбени

- 14-годишна е насилвана от 12 мъже и ражда, баща й се самоубива

- 15-годишна преживява сексуален ужас от трима румънци

Кошмарна прокоба със сексуални престъпления тегне над български деца, които живеят със семействата си на гръцкия остров Крит.

За кратко време момичета на възраст от 13- до 15-годишна възраст преживяват изнасилвания, забременяват при неморални ситуации и раждат на прекалено ранна възраст.

Реклама

Последният случай е отпреди няколко дни, когато става ясно, че 13-годишна българка е забременяла от 15-годишния си брат. Девойката се почувствала зле и отива на преглед в болницата в град Ретимно, където лекарите установяват, че чака дете. Мистерията бързо се разплита и брат и сестра признават пред полицията, че са влюбени.

"Не искам да човъркам в човешката история на едно семейство и ще кажа, че на много хора им се случва да изпадат в ситуация с нежелана бременност. Предполагам, че темата се преекспонира, тъй като става въпрос за чужденци в Гърция. За някои хора това, което се е случило между брата и сестрата, може да е неморално. Но на остров Крит примерно смятат за нормално братовчеди да се женят помежду си, докато в България това е неприемливо. В този случай става въпрос за изоставане с грамотността, липса на възпитание, както и липса на подготовка за училище. Легнали са си и нещата са се случили. Семейството живее трудно. Жалкото е, че хиляди неправещи такива неща носят чернилото заради единици, правещи такива извращения! И такива извращения има и от други нации, дори и от местни, но днес е наш ред на топа", коментира пред "България Днес" Петър Анастасов, председателят на сдружението на българите на остров Крит.

Забранената любов между брат и сестра е предшествана от други два тревожни случая, които се разиграват в много кратък период от време.

Наскоро трима румънци са арестувани за сексуални престъпления с 15-годишно българче. Един от задържаните твърди, че гаврите с непълнолетното момиче са се случвали със знанието на бащата румънец, но таткото отрича да е замесен в гнусната история.

Другата история е още по-шокираща. 14-годишно българче е изнасилвано от 12 мъже и забременява от един от душманите си. Заедно с майка си отива отново в болницата в Ретимно и ражда детето.

Реклама

"Защо в тази история се прикрива, че от 12-те мъже 10 са гърци? Защото се акцентира единствено, когато става въпрос за чужденци в Гърция. Бащата на момичето не успя да преживее кошмара от трагедията и се самоуби", посочи Анастасов.

Според властите в южната ни съседка официалната версия наистина е, че таткото е сложил край на живота си. 50-годишният мъж си купува газова бутилка, а дни по-късно е открит мъртъв в колата си, като газовата бутилка стои отворена до него. В предсмъртно писмо бащата посочил, че не могъл да понесе това, което са сторили на момичето му.

"На остров Крит живеят 20 хиляди българи и е нормално да се случват инциденти. Особено когато държавата ни отсъства и не се грижи за нашите сънародници. Работещите българи тук са заети основно в производството и търговията, като по-малко участват в туризма, тъй като сезонът продължава едва 6-7 месеца. Работа има в брането и поддръжката на гроздето и маслините. Основният проблем пред хората тук остава ваденето на документи и затова ние им съдействаме. Досега сме помогнали на над 4000 души да си извадят документи", каза още Анастасов.

Председателят на сдружението разкри и друг неприятен случай - тялото на наш сънародник е престояло повече от две години в местна морга и са му се обадили, за да организира погребението на тленните останки, тъй като не се е отзовал нито един близък. Същото така имало и смъртни случаи на българи, които били при неизяснени обстоятелства.

"Не бива да се фокусираме само върху лошите случаи, защото има и добри примери. На фона на 13-годишното момиче, което е бременно от 15-годишния си брат, имаме други брат и сестра, отново на 13 и 15 години. Те стават сутрин в 6 ч., час по-късно вече са на терен и берат маслини. В 15 ч. приключват, прибират се вкъщи, вземат си душ и хващат автобуса, за да отидат на училище. Представяте ли си какви усилия им коства, но въпреки това не се отказват и искат да се научат. На остров Крит има 6 български училища с над 200 ученици. Има и добри примери", завърши Анастасов.

Десислава с бебе от баща си

През 2013 г. България беше разтърсена от шокираща история!

Момиче роди дете от баща си, а гнусният случай беше във великотърновското село Водолей.

"Не искам да имам повече мъж в живота си! Баща ми нито искам да го виждам, нито да го чувам! Дори сме изхвърлили всички негови снимки от къщата, за да нямаме нищо общо с него." Това разказа, ридаейки, пред "България Днес" 25-годишната тогава Десислава.

Момичето е било насилвано на собствения си баща - Йордан Петков Ангелов, и в края на април 2013 г. ражда дете от него. 65-годишният рецидивист по това време лежеше в Ловешкия затвор, но не заради извращенията към собственото си дете, а заради кражби.

Десислава беше в пълен шок от случилото се и почти не се отпускаше да говори по темата. На няколко пъти се задавяше в сълзи. Категорично отказваше да говори как баща й я е насилил. Не искаше и да си спомня моментите, в които е била насаме с него, затова не ставаше ясно доколко той е бил агресивен в похотта към дъщеря си. Нито Йордан, нито съпругата му, която починала години по-рано, са били освидетелствани за психични проблеми, но Десислава и нейната сестра Анелия бяха с лека форма на умствена изостаналост.

Реклама
Реклама
Реклама