Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1744680 www.bgdnes.bg

Стоичков вдига сватба

Футболната легенда Христо Стоичков ще приеме официален зет още тази година, научи „България Днес".

Близки до семейството подшушнаха, че малката му дъщеря Христина е планирала сватба през лятото. 21-годишната хубавица била категорична, че е срещнала мъжа на живота си, с когото са заедно вече повече от година. Неговото име е Джонатан Сусмозас де Мигел. Влюбените гълъбчета са получили благословията на Камата, който вече се стяга за пищна сватба. Новината на „България Днес" беше потвърдена и от майката на Христо Стоичков - леля Пенка.

Реклама

„Да, знам за сватбата. Така е, ще се женят младите. Все още не съм избрала подарък, има време. Момчето Джонатан не го познавам лично, но са ми разказвали все
хубави работи за него", обясни Пенка Стоичкова по телефона.

Официалната церемония няма да се състои в България, а в испанския град Барселона, където е роден бъдещият Стоичков зет. Именно там Христина се запознава с момчето, което е бивш неуспял тенисист.

В момента Де Мигел учи за адвокат, като едновременно с това и преподава частни уроци по тенис на малки американчета. Ицо също бил категоричен, че е по-добре сватбата да не е в България заради невероятния публичен интерес тук.

От доста време щерката на Ицо и избраникът й живеят заедно в жилище под наем в американския град Канзас. Стоичкова учи в местен университет, но няма намерения да се установява за постоянно в Щатите. Миналото лято тя изкара дълга почивка у нас, като за първи път доведе Де Мигел, за да го запознае с част от
родата си. Всички много харесали испанеца, който този април ще навърши 26 години. Тъщата на Ицо - Пепа Митова, дори развела младия мъж из забележителностите на столицата. Според мълвата той се впечатлил най-много от храм-паметника „Свети Александър Невски".

Самият Де Мигел е започнал сериозно да се натяга на своя бъдещ тъст. Във Фейсбук профила си той е посочил филма за Христо Стоичков като свой любим. Ицо от своя страна харесвал младежа много повече от предишното гадже на дъщеря си. Преди да се залюби с тенисиста, Христина две години топлеше завивките на футболиста от школата на „Барселона" Виктор Васкес.

Канят Марадона на церемонията

Реклама

Световната футболна легенда Диего Армандо Марадона ще получи специална покана за сватбата на Стоичковата щерка. Аржентинецът е в много близки отношения с Камата и дори го бе поканил за бенефиса си през 2001 година.

„Имам много приятни спомени от него, но един е останал дълбоко в съзнанието ми. Диего ни покани в Севиля на гости. Той се държа с родителите ми като с част от неговото семейство. Баща ми и майка ми още си спомнят с умиление за това. В живота всеки има нужда от приятели, Диего е един от моите. Знам, че ако ми потрябва помощта му, мога да разчитам на него", коментира преди време Стоичков.

Сред ВИП гостите на сватбената церемония се очаква да бъдат и бившите съотборници на Ицо от „Барселона" - бразилецът Ромарио, Чики Бегиристайн и Хосе Мария Бакеро, които са му първи приятели и до днес. От българска страна пък сигурна покана ще има за Наско Сираков и Лъчо Танев.

Младоженецът Джонатан Сусмозас де Мигел пък има намерение да повика приятели от тенис средите. Всички се питат дали сред гостите ще бъде и бившият №1, сънародникът му Рафа Надал.

Добромир ДОБРЕВ

Реклама
Реклама
Реклама