Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17472991 www.bgdnes.bg

УЖАС! Бесни кучета разкъсаха бременна сърна

Ловци в Кърджалийско са потресени 

Майката и малкото са загинали при ужасно нападение 

Бесни кучета са разкъсали бременна кошута, обявиха от Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали.

Агресивните животни буквално са разпорили корема на сърната, като са извадили плода и майката и отрочето й се загинали в страшни мъки. Трагедията се разиграва край кърджалийското село Пъдарци.

Реклама

"Кучетата са били три, като едното е било с каишка, което вероятно е изхвърлено от собствениците и се е сляло със скитащите кучета. Кошутата е била бременна. Кучетата разкъсали корема й и извадили приплода. Не е изключено бебетата да са били две - едното кучетата да са го изяли. В района са намерени кости от елени лопатари, за които се предполага, че са били изядени от подивели безстопанствени кучета", обявиха на официалния сайт на НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

"В селото никой не се е оплаквал досега от бездомни кучета, които нападат животни. Според разказ на ловец едно от животните е било с ушна марка и се предполага, че е домашно. Но в Пъдарци има само едно свободно движещо се куче, което охранява овцете. Останалите са вързани по дворовете, така че мистерията се засилва. Една от версиите е, че става въпрос за случайно преминаващи кучета. Другата е, че бременната кошута може да е била блъсната от автомобил, тъй като двете безжизнени тела са намерени близо до път. И едва след като са загинали, безпризорни кучета да са яли от труповете", коментира пред "България Днес" Емил Искренов, кмет на Пъдарци.

Според авджии скитащите кучета нападат телета, крави и други селскостопански животни. Между селата Костино и Бели вир е било намерено разкъсано голямо теле, а добитъкът е стресиран, посочват още от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

"За пръв път чувам за нещо подобно. Нямам информация, а никой местен не ми е казвал, че телета са били нападани и убивани. Имаше инциденти преди време, но се обединихме около мнението, че става въпрос за чакали, тъй като в района има доста екземпляри от тях", добави Искренов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама