Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17493801 www.bgdnes.bg

Колите на Лена, Деси Банова, Чушева и Малкоданска ИЗЧЕЗВАТ

  • И елитът не е защитен от автоджамбазите
  • Певици, синоптички, миски осъмват без автомобили

Българският елит също не е в безопасност, когато става въпрос за професионални автоджамбази. Лена Бориславова, Деси Банова, Гергана Малкоданска, Мис България 2020 Радинела Чушева и много други известни личности осъмват без обикновено скъпите си и луксозни возила. Някои ги намират, други не.

Реклама

Най-пресният случай е този с Лена Бориславова от "Промяната". Луксозният служебен джип "Тойота" RAV4 на бившата съветничка на Кирил Петков бе откраднат преди около седмица от паркинга на блок 4 в столичния квартал "Лагера", където Лена живее с приятеля си, депутата от ПП Мирослав Иванов. Джипката е на лизинг и се ползва и от двамата политици.

Предполага се, че джипът е откраднат, след като е отключен по метода keyless (безключово). Следи от разбиване по ключалките няма, защото се използва специално устройство. Само преди дни изненадващо за всички скъпото возило бе забелязано изоставено в столичния квартал "Люлин 5" в понеделник сутринта. По неофициални данни най-вероятният автоджамбазин е Софиянеца, чието име не е известно. Автомобилът на Лена бе открит в тревни площи до булевард "Д-р Петър Дертлиев" в столицата. Криминалисти са снели отпечатъци от цялото возило, но професионалните крадци на коли отдавна са се научили да почистват следите си. Възможно е колата на Лена да е върната без драскотина, защото крадецът е разбрал чий джип е свил. Софиянеца е предпочел да не се забърква с политици и депутати, защото това ще му донесе само и единствено допълнителни главоболия. Макар по принцип разследванията за откраднати коли да не са от приоритетите на родната полиция.

Съпругата на бившия президент Росен Плевнелиев - Деси Банова, също бе жертва на автоджамбази. Банова сама разказа пред медиите, че на 18 декември 2021 г. крадец е задигнал автомобила й "БМВ Х7", за който Плевнелиев се изтърсил 200 бона. Джипът е свит от паркинга на столичен мол, а ключът му бил прехванат, след като на влизане в търговския център мъж с раница се блъснал тактично в Банова, именно с цел да извлече данните от смартключа със специален софтуер. Секунди след това Банова вижда как автомобилът излиза от паркинга през вдигнатите бариери и се насочва към Околовръстното шосе. Седмица по-късно МВР задържа автокрадеца с прякор Бабичката.

Миналият ноември късметът изневери и на фолкаджийката Юнона, чийто електрически "Хюндай Ioniq 5" бе задигнат. Електричката била паркирана пред дома й, а кражбата е станала, докато певицата дори не си е била вкъщи. Тя се върнала от Австралия и чак тогава разбрала, че лъскавото й возило не е там, където го е оставила.

На Мис България 2020 Радинела Чушева й се налага да походи пеша, защото прескъпият й "Рейндж Роувър Спорт" изчезва.

Реклама

"Абсолютно всички връзки, които аз и моят приятел притежаваме, ще ги включим. Има Господ. И крадците ще бъдат открити. В гаража има камери. Ще се видят кои са. Сигурно са някакви смешни дупета от "Люлин", написа малко след кражбата миската в социалните мрежи, но уви, возилото така и не е открито.

През 2015 година колежката на Деси Банова Гергана Малкоданска също става жертва на отракани крадци. Тогава чисто новото й возило бе отмъкнато от паркинга пред блока й. И този автомобил не влиза в статистиката на откритите.

У нас статистиката не е в полза на жертвите, а по-скоро на крадците. Откраднатите коли рядко биват връщани на собствениците им. Джамбазите или ги изнасят в чужбина моментално, или ги разглобяват на съставните им части и ги разпродават.

 Племенникът на Бойко Борисов също става жертва

Племенникът на Бойко Борисов - Димитър Борисов, също става жертва на автоджамбази. Черният му автомобил "БМВ Х6" бе откраднат в района на Руски паметник. Джипът бе свит отново с помощта на модерен софтуер. Още по-възмутен се оказа лидерът на ГЕРБ тогава, след като се разбра, че автокрадец с прякор Яро задига колите, докато официално е под домашен арест. Така и не стана ясно дали тузарската кола е открита.

Четете още

Джипът на Лена Бориславова открит в нива

Джипът на Лена Бориславова открит в нива

ОТКРАДНАХА джипa на Лена Бориславова

ОТКРАДНАХА джипa на Лена Бориславова

Реклама
Реклама
Реклама