Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17503305 www.bgdnes.bg

Вълна от съпричастност за изпепеленото семейство

*След трагедията в Германия 

*Близките вече са при телата, палежът бил умишлен 

Вълна от съпричастност за младото семейство, което загина в пожар в Германия! Хора от цялата страна се впуснаха да помогнат на семейството на Кънчо и Катя Жилови, за да съберат 18 хил. евро, които са необходими за транспортирането на телата на съпрузите и техните две деца.

"Толкова съм впечатлен от тази съпричастност. Обадиха ми се съученици на Катя от с. Слатина, от с. Калояново, тъй като тя е от там, организират кампании. Цялото семейство са много уважавани и трудолюбиви хора. Бих казал, за пример", споделя пред "България Днес" Георги Калоферов, кмет на пловдивското село Костиево, където живее семейството. 

Реклама

Припомняме, че трагедията се разигра на 25 март в германския град Солинген. По информация на немската агенция ДПА пожарът е възникнал на стълбището и бързо е обхванал цялата сграда. Открити са "ясни следи от запалителна течност", което води до извода, че палежът е умишлен. Кънчо, Катя, Галиа (3 г.) и Емили (6 м.) обитавали таванското помещение и не са имали шанс да се измъкнат.

"Голяма трагедия! Близките им са в Германия. Брат му, които е футболист от "Гигант" (Съединение), и майка му се прибират в неделя. Съотборници на Здравко също събират средства, в селото има кутии, които ще отворим в края на седмицата. Сигурен съм, че ще бъде помогнато адекватно на семейството", допълва Калоферов.

Цялата фамилия е позната в района като много трудолюбива и честна. Преди да заминат на гурбет, Катя и Кънчо имат сергия с понички, обикалят по събори и се прехранват със земеделие. Есента на 2023 г. решават за първи път да си пробват късмета зад граница.

Всеки, които желае, може да подкрепи опечалените близки на:

BG25 UBBS 8155 1011 3214 89

BIC: UBBSBGSF

Тутуляр: Здравко Жилов

Четете още

УЖАС! 18 хил. евро, за да върнат телата на изпепелено семейство

УЖАС! 18 хил. евро, за да върнат телата на изпепелено семейство

Мъж изгоря в пожар в София

Мъж изгоря в пожар в София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама