Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1754228 www.bgdnes.bg

Братът Метин Енимехмедов: Не ни пуснаха при Октай!

"Все още не съм виждал брат си Октай след инцидента. Когато отидохме в ареста, ни казаха, че сме изпуснали датата за свиждане и сега трябва да чакаме следващата. Не сме се чували дори по телефона."
Това разказа пред "България Днес" Метин Енимехмедов. Той е брат на Октай - 25-годишния студент, който насочи газов пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Инцидентът се случи на 19 януари по време на ежегодния конгрес на Движението за права и свободи. 
Метин активно подкрепя брат си Октай чрез страницата си в социалната мрежа Фейсбук, но категорично отказва да дава официални изявления пред медиите. Той опроверга слуховете, че със семейството му са избягали от Бургас заради задържането на брат му.
"Това, че сме се покрили със семейството ми и че сме избягали, са пълни глупости. Просто нямам доверие на никого и се притеснявам за брат ми!", опроверга слуховете Метин. "С основание Октай е извършил този показен протест, за което го подкрепям напълно!", сподели единствено в интернет позицията си баткото на Октай - Метин.
По време на заседанието Октай бе защитаван от служебната адвокатка Борянка Аврамова. Енимехмедов първоначално е отказвал категорично да му бъде назначен адвокат, като е искал да се защитава сам пред съда, научи още "България Днес". Октай бил устойчив психически и често се усмихвал. Не паднал духом дори след като магистратите отказаха да го пуснат да си отиде вкъщи и да се върне към учението.
 
 
 
 10 000 го подкрепят 

Събрани са над 10 000 подписа, които днес ще бъдат внесени при главния прокурор Сотир Цацаров. С тях се иска прокуратурата да се самосезира и да повдигне обвинение на делегатите от ДПС, които се нахвърлиха срещу Октай Енимехмедов. Костюмирани политици стоварваха юмруците си и ритаха младежа, докато други мъже държаха ръцете му. Въпреки кадрите с явния линч засега на депесарите няма да им се търси отговорност за агресията. На мълчаливия протест десетки граждани попитаха риторично дали охраната на Рейгън преби атентатора на тогавашния президент на САЩ, който беше прострелян на 30 март 1981 година. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама