Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1754285 www.bgdnes.bg

Баретата гръмнат като Юри Галев

Куршумите, които поразиха на 4 места тялото на Златомир Иванов-Баретата, са били с така наречения изместен център на тежестта. Това разказаха пред "България Днес" близки на пострадалия. Според тях това не е първата мишена на килър, застрелян с подобен тип муниции. С такива патрони бил покосен през 2010 година и подземният бос Юри Галев. Той стана жертва на засада от неизвестни стрелци, които откриха огън по колата му, докато се прибираше в 4 сутринта от гуляй в ресторанта си в Боровец. Той шофирал мерцедеса си 3 километра сам, докато стигне до родното си село Бели Искър и потърси помощ. От 17 изстреляни куршума пет попаднали в корема му. И въпреки че оцелява през десетте критични дена след стрелбата по него, изведнъж внезапно се е влошил. Предава се окончателно след масиран инфаркт.

Патроните с изместен център на тежестта са изключително опасни и са забранени за използване. При попадането им в тялото може да се получи завъртане и патронът поема по непредвидима траектория, което е последвано от множество разкъсвания и поражения.

Реклама

В момента Баретата е в медикаментозна кома. Лекарите не дават никакви гаранции за живота му. Поразени са тънките и дебелото черво и пикочният му мехур. Един от куршумите продължава да е в тялото му. Лекарите са успели да извадят два от другите, а четвъртият е влязъл и сам е излязъл от тялото му.

Златомир Иванов-Баретата бе застрелян пред главния вход на столичната Съдебната палата във вторник сутринта. Той тъкмо се канел да влезе в сградата, когато проехтели десетки изстрели. Килърът стрелял по своята мишена от изоставено помещение, намиращо се срещу храма на Темида. По това време около сградата на Съдебната палата минавали стотици граждани, отиващи на работа.

"Голям късмет е, че освен Баретата и единия му гард няма други пострадали. Куршумите с изместен център може да рикошират в неочаквана посока. Килърът е можел да избие десетки хора онази сутрин", категоричен е аверът на Баретата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама